Вхід | Реєстрація

«В Полтаві відбулись Чемпіонат України та аматорські змагання з триатлону»

«В Полтаві відбулись Чемпіонат України та аматорські змагання з триатлону»

16-17 червня 2018 року в Полтаві вже вдруге гостинно приймала спортивне свято «Полтава Спринт Триатлон». Організатором традиційно виступила компанія NewRun, що спеціалізується на проведенні спортивних заходів спільно з дочірнім підрозділом NewRun Timer, відповідальним за чіпову систему та фіксацію результатів учасників під час кожного етапу гонки, а також Федерацією Триатлону України.

В змаганнях взяло участь близько 250 спортсменів-аматорів з усієї України. Це був наймасовіший старт з триатлону серед аматорів в Україні. На спринтерській дистанції, а також в естафеті спільно з Федерацією Триатлону України було проведено чемпіонат України з триатлону. Старт проходив в районі Левада неподалік парку Прирічний.

Класична спринтерська дистанція в триатлоні складається з трьох етапів. Спортсмени долали їх один за одним, проходячи транзитні зони, де заздалегідь було розміщено необхідне для проходження наступного етапу спорядження. Першим етапом був заплив у відкритій воді на 750 метрів. Далі атлети прослідували в першу транзитну зону і почали вело-етап, протяжністю 20 км. По його завершенні і проходження другої транзитної зони для кожного учасника почався біговий етап протяжністю 5 км. Переможці змагались за грошові призи а також цінні подарунки від партнерів заходу.

Враховуючи досить спекотну погоду, організатори передбачили додаткові пункти охолодження на біговому етапі.

Першим в аматорському старті подолав дистанцію із часом 00:59:50,69 представник естафетної команди КЛБ «Кремень» Кірчик Сергій Михайлович, забезпечивши перемогу своїй команді. В результаті запеклої боротьби перше місце в абсолютній першості забезпечив собі Святослав Цвєтков з Дніпра, подолавши дистанцію за 01:01:10,85. Другий час у Ігоря Поливаного з Харкова, третім прийшов Сергій Дрозд із Запоріжжя. Другий час в естафетній гонці показав Running Club Poltava із часом 01:05:30,00, третьою прийшла команда “Скажені карасі” із часом 01:06:27,21. Серед жінок п’єдестал пошани в абсолюті дістався прекрасним киянкам. Першою фінішувала Ірина Василевська із часом 01:14:26,85, другою Постнікова Дарина із часом 01:16:15,11, третьою Поляк Яна із часом 01:16:36,71.

Максим Кривенко, спортивний директор траси «Полтава Спринт Триатлон 2018» і керівник NewRun так коментує підсумки проведення цьогорічних змагань:  «Цього року, крім аматорських змагань, ми спільно з Федерацією Триатлону України забезпечили проведення по нашій трасі Чемпіонату України серед дорослих та юніорів. Вперше проведено Чемпіонат України в естафеті-мікст – новому виді олімпійських змагань з триатлону, який буде представлено на Олімпійських іграх в Токіо у 2020-му році. Під час ЧУ було визначено найсильніші команди, які будуть захищати честь нашої країни на міжнародних змаганнях з цієї дисципліни.

Це не тільки велика честь і відповідальність, а й новий рівень вимог до нас, як організаторів, забезпечити як аматорам, так і зіркам українського триатлону комфортні умови для подолання дистанції. Серед спортсменів, які брали участь в Чемпіонаті України справжні легенди українського триатлону – Віктор Зємцев, Юлія Єлістратова та Антон Блохін.

Також варто відмітити що цього року ми приймали рекордну для аматорського триатлону України кількість учасників. Здебільшого за рахунок того, що мешканці Полтави активно починають цікавитись триатлоном, тренуються, готуються до змагань і активно долучаються до участі в стартах, які проходять в їх рідному міст. Цього року ми щиро раділи дебюту в триатлоні полтавчанина Дмитра Коршунова, який попри те, наскільки важко йому далась дистанція через досить не малу вагу (більше 110 кг) мав стійкість і мужність вийти на старт та з гідністю фінішувати в ліміті часу, відведеному на подолання дистанції. В такі моменти розумієш що спорт доступний всім і кожному – варто лиш захотіти. Як доказ, ми мали цього року рекордну кількість дебютантів, які на нашому старті стали триатлетами. Суттєво зросла і кількість гостей з інших міст України. Переважна більшість приїхала з Києва, Харкова, Дніпра та Запоріжжя. Ми щиро радіємо за кожного фінішера змагань, вітаємо наших чемпіонів і чекаємо всіх охочих взяти участь в наших майбутніх стартах».

Полтава вже вдруге приймає змагання триатлетів і на цьому комада NewRun не планує зупинятись. То ж чекаємо всіх бажаючих наступного року відвідати змагання з триатлону і відчути неперевершені емоції дебюту в триатлоні, або побачити на власні очі це цікаве та яскраве свято спорту і підтримати спортсменів під час змагань.


Автор: Пресс-служба NewRun


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 червня 2018, 10:08 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації