Вхід | Реєстрація

Індекс кишкової палички перевищений у 48 разів

Індекс кишкової палички перевищений у 48 разів

Останні лабораторні дослідження води, взятої з річок Ворскла і Дніпро, показують завищений індекс лактозопозитивної кишкової палички (ЛКП) в межах Нових Санжар, Кобеляк і Світлогірського.

21 червня керівник Кобеляцького міжрайонного лабораторного центру Валентина Семиног повідомила про показники мікробіологічної забрудненості у головних водних артеріях Кобеляцького і Новосанжарського районів.

За її словами, сьогодні фахівці Кобеляцького міжрайонного лабораторного центру отримали результати показників індексу ЛКП у річковій воді.

— Ситуація негативна, — сказала Валентина Іванівна. — У Нових Санжарах та Кобеляках індекс ЛКП у Ворсклі становить 24 000, а в Дніпрі, у межах Світлогірського, — 24 500. Згідно норми, число мікроорганізмів в 1 кубічному дециметрі води не повинно перевищувати 5000.

Річкова вода є сприятливим середовищем для розмноження холерних вібріонів, збудників туляремії, лептоспірозу та інших небезпечних захворювань. Тому лабораторний центр наполегливо рекомендує обмежити купання в цих річках. Під час купання слідкуйте, аби річкова вода не потрапляла в ротову порожнину.

Перевищення нормативного індексу ЛКП у пробах води є наслідком впливу температури і опадів
Індекс ЛКП — це показник, який свідчить про загальну бактеріологічну забрудненість водойми. Лактозопозитивна кишкова паличка при потраплянні у шлунок людини може викликати гострі кишкові інфекції. Особливо ці захворювання небезпечні для дітей.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 червня 2018, 11:30 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації