Вхід | Реєстрація

Найбільше сподобалась патрульна машина

Найбільше сподобалась патрульна машина

Нещодавно старша група дитячого садка №1 «Ромашка» побувала в гостях у Царичанському відділенні поліції. Разом з вихователем Ніною Постольник та її помічником Тетяною Омельченко малеча здійснила екскурсію по закладу поліції.

Ознайомлення розпочали із чергової частини, де приймають заяви від громадян, виклики та кімнати для прийому громадян, у якій на момент екскурсії відбувався прийом. Далі малята пройшли до робочого місця експерта–криміналіста. Юрій Іваніна показав їм спеціальну валізу, у якій знаходяться речі, необхідні для роботи: засоби відображення та вилучення відбитків. Спеціаліст пояснив дітям, як вони застосовуються.

Та найяскравіші емоції у малят викликала патрульна машина. Дільничний офіцер Вадим Вознесенський розповів дітям про особливості несення служби патрульними та запросив їх до автомобіля. Артем Кроленко показував, як влаштована всередині автівка. Радості дітвори не було меж: вони крутили руля, роздивлялися форму поліцейського, атрибути, жетон, тиснули на клаксон. Поліцейські включали їм сирену. Маленька Аня Хуторна із групи навіть поділилася із вихователями своїми враженнями: — Мені найдужче сподобалася поліцейська машина!

Екскурсія завершилася в актовій залі. Там діти ознайомилися з музеєм історії Царичанської поліції, побачили багато світлин. Олена Вознесенська, інспектор ювенальної превенції, вела з дітьми розмову у формі «запитання — відповідь». Дітей цікавило все. Вони запитували: — Чому ви обрали саме цю професію? — Щоб захищати права людей. — Як ви ловите злочинців? — Сідаємо в патрульний автомобіль, їдемо на виклик, застосовуємо спеціальні засоби. Олена Юр’ївна показала присутнім кодекси законів. На запитання дітей, якою повинна бути людина, щоб стати поліцейським, Олена відповіла:

— Відповідальною, працелюбною, витривалою, чесною, мати гарну фізичну форму та бажання захищати людей. А ще знати закони України.

Наостанок малеча вручила кожному поліцейському малюнок. Роботи вони приготували заздалегідь. Малювали своє бачення професії поліцейського. А ще діти зробили своїми руками сувенірний оберіг і вручили Олені Вознесенській. У свою чергу, працівники поліції подарували дітлахам буклет– пам’ятку «Твоя безпека». Там було  звернення: — Юний друже! Ми не вказуємо тобі, а радимо, як діяти в різних життєвих ситуаціях. Рішення приймати лише тобі, від цього залежить твоя особлива безпека.

Діти отримали пізнавальну і корисну інформацію. Кроки вірні. Із раннього віку дитина має знати, як себе захистити.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 червня 2018, 11:17 | Царичанка | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації