Вхід | Реєстрація

Чотири громади приймають бюджетні установи, одна надсилає листи

Чотири громади приймають бюджетні установи, одна надсилає листи

Голова РДА Сергій Бульбаха вважає, що Новосанжарська селищна рада затягує процес приймання закладів освіти і культури, що працюють на її території.

18 червня відбулась 25 позачергова сесія Новосанжарської районної ради, на якій депутати обговорили 7 питань.

Про зміни в програмі соціального захисту осіб з особливими потребами, ветеранів війни, учасників антитерористичної операції розповіла перший заступник голови райдержадміністрації Наталія Постольник. Зміни стосувались ресурсного забезпечення і плану фінансування програми. Для того, аби забезпечити оздоровчими послугами цих громадян та членів їх сімей, із бюджетів об’єднаних територіальних громад виділять 190 000 гривень.

Далі Людмила Горобець, начальник фінансового управління РДА, зупинилась на змінах до рішення попередньої сесії щодо передачі коштів з районного бюджету до бюджету Малоперещепинської сільської ради на капітальний ремонт мосту через річку Ворскла (село Старі Санжари). У попередній редакції вказувалось, що кошти в сумі 200 000 гривень надаються сільраді на поворотній основі. У зв’язку з фінансовими труднощами, які виникли в громаді, доповідач запропонувала виключити слово «на поворотній». При цьому Малоперещепинська сільська рада зобов’язується до кінця року утримувати заклади бюджетної сфери, що фінансуються з районного бюджету.

Також начальник фінвідділу повідомила, що на поточний ремонт Лелюхівської школи, яка входить до об’єктів соціальної інфраструктури населених пунктів району, передбачається 78 000 гривень. Це залишок цільового фонду соціального розвитку.

Під час розгляду наступного питання, яке стосувалось внесення змін у районний бюджет на поточний рік, виступив голова РДА Сергій Бульбаха. Він пояснив, що у зв’язку з тим, що Новосанжарська селищна рада взяла на утримання два дитсадки, які знаходяться на її території, з плану асигнувань на ці заклади залишились невикористаними майже 296 000 гривень:

— Оскільки це цільова субвенція, відділ освіти неодноразово звертався до виконавчого комітету селищної ради, аби отримати дозвіл на перенесення цих коштів для позашкільних закладів освіти чи музичної школи. Так як по трьох закладах — найкритичніша ситуація з виплатою заробітної плати. Та на сьогоднішній день такої згоди від виконкому не надано. Тому, шановні депутати, я ставлю вас до відома, що райдержадміністрація, як головний розпорядник цих коштів, повертає їх до селищного бюджету.
Голова РДА попрохав представників селищної ради використати 296 000 на фінансування музшколи, їх має вистачити, щоб забезпечити в повній мірі зарплатою і відпускними її працівників.

Районні обранці затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельної ділянки площею 8,5 гектара для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, наданої в оренду Павлу Семенкову на території Стовбино-Долинської сільради. Також депутатам пропонувалось затвердити технічку на дві ділянки 2,4771 та 0,9752 гектара ріллі, що знаходяться в адміністративних межах Драбинівської сільради (колишня Крутобалківська сільська рада). Сергій Бульбаха наголосив, що юридично Драбинівська ОТГ повинна самостійно розпоряджатися землями у своїх адміністративних межах. І такі питання необхідно узгодити з її представниками. Тому всі 20 депутатів утримались під час голосування і рішення щодо цих ділянок залишились неприйнятими.

Останнє питання стосувалось передачі зі спільної власності територіальних громад району бюджетних установ та майна, розташованих на території Нехворощанської ОТГ. 22 травня не сесії сільради було порушене клопотання про приймання на баланс ОТГ Нехворощанської, Соколовобалківської, Маячківської, Шедіївської шкіл та Лівенського навчально-виховного комплексу. Майно районна рада має передати до 1 липня. Далі фінансуванням і утриманням навчальних закладів займатиметься сільська рада.

Голова РДА звернув увагу депутатів, що Нехворощанська громада стала четвертою в районі, яка прийняла на своє утримання загальноосвітні заклади. Жодній із ОТГ, крім Новосанжарської, ніщо не заважає фінансувати бюджетні установи, що знаходяться на їхніх територіях. Цей процес розпочався з початку року і завершиться 1 липня. Натомість Новосанжарська селищна рада, попри те, що вже приймала рішення утримувати з 1 квітня музичну школу, до цього часу надсилає в адміністрацію листи про надання різних паперів. Хоча при зміні власника установ усім громадам доведеться переробляти документацію.
Депутати проголосували за передачу бюджетних установ Нехворощанській ОТГ.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 червня 2018, 14:29 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації