Вхід | Реєстрація

Теплоакумулятор акумулює тепло в домі і турбується про ваше здоров’я

Теплоакумулятор акумулює тепло в домі і турбується про ваше здоров’я

У зв’язку з постійним підвищенням ціни на газ, усе більше українців переходять на альтернативні види палива. Найпоширенішим із них являються деревина. Тобто, жителі нашої країни обігрівають приміщення за допомогою дров’яних котлів.  Та не всі здогадуються, що тепло, отримане від згорання деревини, можна акумулювати і використовувати протягом тривалого часу. Над цим майже вісім років працює науково-виробниче підприємство "Теплобак". Спеціалісти й науковці цієї компанії створили теплові акумулятори для опалення. З їх зовнішнім виглядом та специфікою використання можна познайомитись на офіційному сайті підприємства https://www.teplobak.com.ua/ru/.

Їх колега за спеціальністю Сергій Іванов погодився розповісти про будову, принцип роботи цього пристрою та необхідність його використання.

Як пояснив спеціаліст, теплоакумулятор являє собою вертикальний сталевий бак у формі циліндра. Для зменшення витрат тепла, яке проходить крізь стінки пристрою, акумулятори мають ізоляцію з термопоролону.

— Такі пристрої надійно акумулюють надлишкове тепло, — говорить Сергій Іванов, — і можуть зберігати його до шести діб. Завдяки акумулятору, теплова енергія витрачається надзвичайно ефективно. Тепловий пристрій дозволяє ефективно використовувати енергію, джерела якої можуть бути тимчасово доступні. Наприклад, дерево виділяє тепло лише під час горіння.

Зі слів співрозмовника, пристрій складається з теплогенератора, який передає енергію в бак-акумулятор, у такий спосіб заряджаючи його. З баку тепло надходить у систему теплопостачання, аби підтримувати в будинку необхідну температуру. Таким чином бак розряджається. Виходить, що акумулятор забезпечує мінімум витрат при максимальній вигоді використання тепла.      

— Оскільки потужність твердопаливних котлів регулюється за рахунок часткового згоряння або тління дров, у системі теплопостачання відбувається виділення різних шкідливих речовин, — пояснює Іванов. — Аби котел працювати безперервно на повній потужності, а дрова швидко згорали, обов’язково потрібно установити теплоакумулятор. Цей пристрій допоможе заощадити близько 20 відсотків твердого палива. Погодьтесь, це відчутна економія. Крім того, цей пристрій збереже ваше життя і здоров’я, бо при повному згоранні дров, на димоході не осідатимуть дьогтьові опади.

Наостанок спеціаліст зауважив, що наразі бак-акумулятор використовується вже не стільки для економії, а як невід’ємна складова системи теплопостачання.


Автор: Євген Олександров
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 червня 2018, 11:38 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації