Вхід | Реєстрація

Про роботу виконкому

Про роботу виконкому

Напередодні 35 сесії селищної ради відбулося засідання виконкому, де вирішувалися соціальні питання громади.

Присутні заслухали звіт спеціаліста соціально-гуманітарного відділу Юлії Бараненко. Згідно інформації доповідачки, соціальними послугами охоплено 76 сімей, у яких виховується 139 дітей. Соціальним супроводом охоплено 16 сімей. Юлія Бараненко навела конкретні цифри, а саме: 39 сім’ям було надано допомогу в оформленні документів на отримання соціальних пільг; 54 сім’ї отримали гуманітарний одяг і взуття; 10 громадянам було організовано проходження медичного огляду та лікування; надано допомогу 3 громадянам у оформленні інвалідності членів сім’ї; у 13 сім’ях проведено роботу щодо мінімізації алкогольної залежності в батьків та інше. Крім цього, у 9 сім’ях був ризик позбавлення батьківства. Стараннями спеціалістів діти залишилися в сім’ях. Над двома дітьми була встановлена опіка, а матір позбавили батьківських прав. На даний час соціально–гуманітарним відділом ведуться консультації та готується офіційне клопотання до Царичанської райдержадміністрації щодо офіційної передачі особових справ прийомних сімей до громади з подальшим забезпеченням їх супроводження. На проведення Дня інваліда та Дня захисту дітей селищною радою було виділено 21000 гривень (на подарункові набори). У майбутньому планується створення в громаді інклюзивного центру із ставкою психолога.

Затвердивши протокол житлової комісії, члени виконкому поставили на облік для поліпшення житлових умов у першочергову чергу мешканця Царичанки, учасника бойових дій, який не має власного житла. Також двох громадян з Юр’ївки внесли до списків черговиків.

Крім цього, присутні узгодили список 7 громадян, які проживають у Царичанці, Бабайківці, Прядівці для прийняття на обслуговування до відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги. Узяли під соціальний супровід одну сім’ю, яка опинилася в складних життєвих обставинах, поставили на облік 4 сім’ї, таку ж кількість сімей зняли із соціального супроводу та обліку.

У ході роботи виконкому, секретар комітету Наталія Герасименко ознайомила присутніх із планом роботи на ІІІ–й квартал поточного року, де, зокрема, заплановано заслухати інформацію про роботу дитячої–юнацької спортивної школи, заходи по запобіганню злочинності на території Царичанської ОТГ, готовність закладів освіти до нового навчального 2017–2018 років, використання земельних ділянок. Завершуючи засідання виконкому, присутні розглянули заяви громадян.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 липня 2018, 14:39 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації