Вхід | Реєстрація

За півроку народились 80 дівчаток

За півроку народились 80 дівчаток

Усього ж кількість зареєстрованих новонароджених в Кобеляцькому районі становить 144.

Про демографічну ситуацію в Кобеляцькому районі та про послуги, які надає відділ державної реєстрації актів цивільного стану, розповіла його керівник Ірина Бутко.

За словами Ірини Андріївни, за шість місяців цього року в районі народилось 144 немовляти. Із них — 64 хлопчики та 80 дівчаток. У 2017‑му за цей період на світ з’явилось на одну дитину менше. Найбільш поширеними хлоп’ячими іменами стали: Богдан, Михайло, Микола, Артем, Олександр і Єгор, рідковживаними — Айаз, Спірідон, Домінік. Найчастіше батьки називали своїх доньок Аннами, Дар’ями, Софіями і Міланами. До рідковживаних імен можна віднести: Тіна, Ніка і Даяна.

— Протягом першого півріччя на весільний рушник стали 56 пар. У минулому за аналогічний період — 74, — говорить Ірина Бутко. — Наймолодшою парою були 18‑річний наречений та 17‑річна наречена, найдосвідченішими — 80‑річний чоловік та його 66‑річна супутниця. Узагалі, середній вік людей, які одружуються, становить 26–31 рік.

За півроку працівниками відділу державної реєстрації актів цивільного стану зроблено 12 актових записів про розлучення за взаємною згодою і 32 — за рішенням суду.

Один житель району змінив своє ім’я. Також 333 громадяни звернулись за витягами з реєстру.

У 2018‑му в останню путь провели 424 жителів району. У минулому році — 477. У віці до 60 років померли 91 громадянин, старше 60‑ти — 333.

Також керівник відділу ДРАЦС нагадала, що з цього року працівники установи проставляли на документах громадян, які вони використовують за межами держави, апостиль. Це спеціальний штамп апостиляції, який засвідчує дійсність підписів, статусу осіб, печаток.

— Усього за цією послугою до нас звернулись 19 громадян, — каже Ірина Бутко. — Нагадую, що для отримання апостиля заявник повинен мати при собі документ, на який виписуватиметься штамп, і паспорт для складання заяви. За цю послугу заявник заплатить 51 гривню адміністративного збору та 107 — за складання заяви.

Набуває популярності реєстрація дітей у пологовому відділенні Кобеляцької районної лікарні. За перше півріччя працівники ДРАЦС у такий спосіб зареєстрували 27 новонароджених. Реєстрація відбувається за наявності в матері дитини власного паспорта і чоловіка, а також свідоцтва про одруження.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 липня 2018, 09:17 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації