Вхід | Реєстрація

З вересня в кількох школах району можуть переобрати керівників

З вересня в кількох школах району можуть переобрати  керівників

Щоправда, це відбудеться за умови, якщо хтось із директорів навчальних закладів піде на заслужений відпочинок.

У травні цього року Міністерство освіти і науки затвердило типове положення про конкурс на посаду керівника державного, комунального закладу загальної середньої освіти.

Згідно документа, рішення про проведення конкурсу ухвалюватиме засновник школи. Процедура відбуватиметься одночасно з прийняттям рішення про створення нового закладу; не менше, ніж за два місяці до завершення строкового трудового договору, укладеного з керівником навчального закладу; упродовж десяти робочих днів з дня дострокового припинення договору з керівником навчального закладу.

Оголошення про проведення конкурсу оприлюднюватимуться на сайтах засновника та закладів освіти. Тривалість не може перевищувати двох місяців з дня оголошення. Відбір претендентів проводитиме спеціальна комісія, до складу якої входитимуть від 4 до 16 осіб. До участі допускаються кандидати, які мають підтвердження стажу педагогічної діяльності не менше трьох років. Їх перевірятимуть на знання законодавства у сфері загальної середньої освіти та Концепції реформування середньої освіти «Нова українська школа». Кандидати вирішуватимуть ситуаційні завдання та презентуватимуть план розвитку школи.

Загальна тривалість конкурсу не може перевищувати двох місяців з дня його оголошення.

 

Договір укладатиметься на вісім або на дванадцять років

На останній сесії Кобеляцької районної ради депутати розглянули питання щодо затвердження Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти райради.

Роз’яснення з приводу нововведень присутнім надала начальник відділу освіти Наталія Коваль. Вона наголосила, що всі педагоги, які зараз очолюють посаду директорів шкіл, продовжуватимуть виконувати свої обов’язки. Зараз законодавство не вимагає їх переведення на конкурсній основі на контракт.

— У Кобеляцькому районі є такі школи, де на 1 вересня директори мають піти на заслужений відпочинок, — говорить начальник відділу освіти. — Тоді буде оголошуватись конкурс. Відповідно до Положення, якщо в конкурсі перемагає педпрацівник, котрий раніше не працював на посаді директора, з ним укладається перший контракт на два роки. За відсутності порушень і скарг, контракт продовжують ще на шість років. Загалом людина очолюватиме навчальний заклад вісім років. У випадку, коли в конкурсі перемагає педагог, який раніше очолював школу, з ним укладається два контракти, терміном по шість років кожен.

Депутати поцікавились, чи встигне районна рада провести конкурси до початку нового навчального року.
На що Наталія Коваль відповіла:

— Деякі директори планують написати заяви 31 серпня. На період, доки обиратимуть нового керівника, голова районної ради призначить виконуючого обов’язки.

Згідно з Положенням, до складу районної комісії входитимуть три представники райради, три представники райкому профспілки, три представники батьківської громадськості зі школи (призначатимуть на загальношкільних батьківських зборах).

Начальник відділу освіти не озвучила, у яких школах обиратимуть директорів, пояснивши, що в неї ще немає на руках заяв від теперішніх керівників.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації