Вхід | Реєстрація

Ями на дорогах лататимуть власною технікою

Ями на дорогах лататимуть власною технікою

Новосанжарська селищна рада планує придбати шляхо-ремонтну техніку, за допомогою якої будуть проводитись поточні ремонти автошляхів.

Згідно державної програми, об’єднані територіальні громади, які утворились протягом трьох попередніх років, у 2018‑му отримають фінансову підтримку для відновлення та розбудови інфраструктури своїх територій. Для цього в державному бюджеті передбачено 1,9 мільярда гривень.

Як розповіла голова селищної ради Інна Коба, державна субвенція для громади склала 360 000 гривень. Це пов’язано з тим, що законодавець виділяє кошти виключно на сільське населення.

— Якби з Новими Санжарами об’єднались усі сільські ради, до яких ми зверталися з пропозиціями, то субвенція була б набагато більшою. А так фінансову підтримку надали виключно з розрахунку сільського населення. Виконавчий комітет та депутати селищної ради обговорили, як доцільніше використати державні кошти, і вирішили придбати шляхо-ремонтну техніку. За допомогою неї відділ благоустрою зможе якісно ремонтувати вибоїни на автошляхах громади.

Кошти з держави надходитимуть трьома платежами. Перший транш селищна рада вже отримала.

Також Інна Коба повідомила, що протягом червня полтавська фірма «Адамант» провела вуличне освітлення по вулиці Полтавській до альтанки, яка тепер теж освітлюється в темну пору доби. Відділ з благоустрою продовжує капітальний ремонт мосту через річку Ворскла, що в районі медичного центру.

— У парку «Батьки і діти» облаштовується капличка. Уже замінені сходи, — говорить селищний голова. — У цьому році нашому парку виповнюється 10 років. Його закладали жителі громади. Батьки, у кого в сім’ї народилися сини, саджали дуби, у кого дівчатка — липи. Восени плануємо провести тут етнофестиваль. На цей захід хочемо запросити батьків і дітей, на честь яких був закладений парк.

Наразі відділ благоустрою готує парк воїнів‑інтернаціоналістів до свята Івана Купала, яке відбудеться 6 липня о 19:00. Тому Інна Коба запрошує всіх бажаючих відвідати цей захід.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 липня 2018, 12:34 | Нові Cанжари | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації