Вхід | Реєстрація

Вихованці обласного центру туризму здійснили експедицію до міста Кобеляки

Вихованці обласного центру туризму здійснили експедицію до міста Кобеляки

Краєзнавча експедиція відбулася наприкінці червня. Участь у ній взяли вихованці гуртків «Географічне краєзнавство» та «Спортивне орієнтування» Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді (ПОЦТКУМ). А очолили експедицію керівник гуртків Євгеній Копилець та методист Юлія Ярошенко.

Експедиція розпочалася із візиту до Кобеляцького районного музею літератури та мистецтва імені Олексія Кулика.

– Діти ознайомилися з мистецькою спадщиною своїх пращурів.  До того ж, у музеї зберігаються не лише картини, афіші, особисті речі митців краю, а й предмети та документи, які містять відомості про природу, історію та етнографічні особливості Кобеляччини. Усе це збагачує духовний світ гуртківців, – розповів директор ПОЦТКУМ Станіслав Комісар.

Після оглядової екскурсії вихованці ПОЦТКУМ отримали можливість покористуватися музейними експонатами – від речей традиційного українського побуту до чорнильних ручок. Також директорка музею Тетяна Чешко ознайомила групу з частиною фондів музею, що могли зацікавити учасників експедиції.

Крім того, учасники мандрівки відвідали метеостанцію «Кобеляки» та поспілкувалися з її очільницею Світланою Колінько.

З 2005 року гуртківці ПОЦТКУМ здійснюють гідрологічні дослідження нижньої частини річки Кобелячок. Тож і цього разу юні географи вимірювали ширину, глибину, швидкість течії та прозорість води.

– Діти описували рослинний і тваринний світ річки. Характеризували гідроекологічний стан водойми. Також ми оглянули і річку Ворсклу, до якої впадає Кобелячок, – повідомив керівник гуртків ПОЦТКУМ Євгеній Копилець.

Крім дослідницької частини, експедиція дала змогу дітям удосконалити базові туристські навички під час життя у польових умовах.

– Вихованці залюбки продемонстрували свої туристські вміння, відпочили, насолодилися красою Полтавщини. Взагалі, від мандрівки в них залишилися найкращі спогади, – додала Юлія Ярошенко.

Погіршення погодних умов завадило юним краєзнавцям повноцінно відпочити на Дні міста Кобеляки. Та, попри це, заплановану програму досліджень виконали. Матеріали, зібрані протягом експедиції, оформлять у вигляді конкурсного звіту.


Автор: прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 липня 2018, 10:47 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації