Вхід | Реєстрація

Купала святкували і в Озерах, і в Кобеляках

Купала святкували і в Озерах, і в Кобеляках

Відразу в кількох населених пунктах району відбулися заходи з нагоди давнього слов’янського свята.

 

Купальські Озера

Жителі села Озера креативно підійшли до відзначення Івана Купала. Святкове дійство вони провели на березі ставка. Імпровізовану сцену прикрасили різними декораціями, яку доповнював напис «Купальські Озера». Для глядачів установили лавки.

Цього вечора музичні композиції для глядачів виконував оркестр народних інструментів «Барви» (Горішні Плавні), аматорські колективи «Берегиня» та «Іванівські куми». Не обійшло на святі і без міфічних персонажів: відьом, Водяного і русалок. Перші поспішали в Київ, на Лису гору, але збилися з курсу. Тоді відьми запланували в Озерах наробити капостей. Та Водяний розгадав їх хитрий задум і запобіг цьому.

Крім пісень, танців і сценок, організатори підготували справжній показ мод. Моделі демонстрували глядачам вишиванки, надані підприємством «Камелія». Коли сонце сховалося за обрій, дівчата пустили на воду свої вінки.

Зі святом присутніх привітали голова Озерянської сільської ради Наталія Синяговська, заступники гендиректора агрофірми «Добробут» Анатолій Таранушич і Володимир Деменко.

Учасникам свята вони вручили подяки і подарунки.

Далі всіх запросили до хороводу навколо вогнища.

 

На гуляння — усі до Ворскли

Східнослов’янське свято Івана Купала кобелячани, за звичним сценарієм, відзначали на Дитячому пляжі, що поряд із річкою Ворскла. Звичайно, що увечері 6 липня не обійшлося без театралізованого заходу, Марени, яку спалили на багатті, і пускання на воду вінків.

У виставі працівники районного відділу культури та кобеляцькі артисти-аматори показали історію кохання двох молодих людей Тимоша і Олени. Батьки дівчини вважають, що вона ще зовсім юна, і тому не дозволяють їй виходити увечері гуляти. Юнак ставить собі за мету відпросити кохану в батьків. Йому не страшні ні батько з батогом, ні мати з рогачем. Тиміш не дає заснути батькам Олени і просить відпустити дівчину. Усе ж дорослі погоджуються. І Олена разом із подругами пускають вінки на воду, а юнаки запалюють Марену. У перервах між діями глядачів розважали місцеві артисти. Після театралізованого заходу відбулась святкова дискотека.

 

Більше фото дивіться у нашій галереї


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації