Вхід | Реєстрація

9000 гривень за підкуп поліцейського

9000 гривень за підкуп поліцейського

Згідно вироку служителів Феміди, саме таку суму штрафу заплатить мешканець Кобеляцького району, який намагався уникнути адміністративної відповідальності.

Подія сталася в селі Кустолові Кущі 20 квітня близько 12:00. 30‑річний житель цього населеного пункту, аби уникнути покарання за адміністративне правопорушення, пропонував дільничному інспектору Кобеляцького відділу поліції 500 гривень.

У Єдиному реєстрі судових рішень вказано, що чоловік порушував статтю 173 Кодексу України про адміністративне правопорушення «Дрібне хуліганство», тобто — нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян, — тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51–119 гривень) або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Свою провину житель Кустолових Кущів повністю визнав, але відмовився від надання свідчень.

Кобеляцькі служителі Феміди кваліфікували дії чоловіка, як надання неправомірної вигоди службовій особі (частина 1 статті 369 Кримінального кодексу України). Врахувавши той факт, що він щиро покаявся і сприяв слідству, суддя ухвалив рішення оштрафувати правопорушника на 8500 гривень. Також у дохід держави були конфісковані 500 гривень, котрі чоловік пропонував правоохоронцю як хабар.

Тепер замість семи неоподатковуваних мінімумів чи громадських робіт мешканець Кустолових Кущів заплатить 9 тисяч гривень.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 липня 2018, 16:34 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації