Вхід | Реєстрація

Міський голова запропонує співробітництво сусіднім громадам

Міський голова запропонує співробітництво сусіднім громадам

Співробітництво має на меті організацію спільного органу управління для створення регіонального туристично-рекреаційного кластеру.

6 липня відбулась позачергова 28 сесія Кобеляцької міської ради. На неї зібрались 16 із 26 депутатів. За півгодини міські обранці розглянули 5 питань порядку денного.

Спершу депутати розділили 616 000 гривень перевиконання дохідної частини за 6 місяців.

По загальному фонду на придбання паливно-мастильних матеріалів, канцтоварів і миючих засобів направили 33 000 гривень. За громадські роботи заплатили 20 000. Оплата праці працівників — 15 600. Проектно-вишукувальні роботи з будівництва спортивного майданчика зі штучним покриттям коштували бюджету 11 400. Перевезення щебня — 191 200. Для придбання медикаментів, кормів, матеріалів і оплату праці робітників «Екопарку» міські обранці виділили 30 000. На труби для ремонту водогону — 30 000.

По спеціальному фонду на будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям витратили 188 600 гривень, на капремонт міських доріг — 100 000. Також 50 000 депутати перерахували у вигляді субвенції районній раді для покращення привабливості Кобеляцького краю.

Далі депутати затвердили детальний план території в межах виробничої зони по вулиці Полтавській і надали дозвіл приватному підприємству «Регіональний інвестиційний центр аукціонів» на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,03 гектара по вулиці Полтавській, 42 м з метою продажу на земельних торгах.

Останнє питання стосувалось організації співробітництва з територіальними громадами, які підписали меморандум про створення регіонального туристично-рекреаційного кластеру. Крім Білицької селищної, Чорбівської, Сухинівської, Лучківської, Світлогірської, Григоро-Бригадирівської, Комендантівської сільських рад, до нього мають увійти Новосанжарська, Нехворощанська, Малоперещепинська, Решетилівська і Козельщинська громади. Відповідно до проекту рішення, від імені кобеляцького міського голови до вищеперерахованих органів місцевого самоврядування надійдуть пропозиції щодо створення спільного органу управління кластером.

За всі питання депутати голосували без обговорення, зіславшись на їх детальний розбір у комісіях.
У «Різному» міський голова Олександр Копелець повідомив, що в лікарні у тяжкому стані перебуває депутат Леся Риндя. У зв’язку з дороговартісним лікуванням, її сім’я потребує фінансової допомоги.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 липня 2018, 15:42 | Кобеляки | Політика
1. orakul / 14 липня 2018, 23:17
Цікаво, свідомі лошари ще й досі не бачать, що їх край плавно перетворюють в міжнародний зоопарк? Лошари у вишиванках і шароварах будуть такими ж експонатами як і обезяни.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації