Вхід | Реєстрація

15 тисяч гривень за активність і талант

15 тисяч гривень за активність і талант

Нещодавно в Дніпрі відбулася урочиста церемонія вручення нагород переможцям конкурсу «Премія Дніпропетровської обласної ради», де одразу троє наших земляків Євгенія Велегура, Максим Нем’ятий та Олександр Цуканов здобули перемогу в різних номінаціях.

На сторінках тижневика «ЕХО» ми вже повідомляли про номінантів. Але тоді ми закликали всіх бажаючих підтримати претендентів голосами. Хоча сам процес голосування був технічно складним, результати перевершили всі очікування. Голосування було потужним, тому відразу троє наших земляків перемогли. Крім озвучених громадян, свої заявки подали Таміла Сиса з Ляшківської громади і Сергій Неживий із заводу сільгоспмашин, який знаходиться в Китайгороді. Але до перемоги не дійшли.

Ініціатором конкурсу виступила Дніпропетровська обласна рада на чолі з Глібом Пригуновим. При обласній раді створений молодіжний центр «Освіторіум», який на сьогодні успішно діє. Він є ініціатором, автором усіх молодіжних починань, ініціатив, проектів, заходів. Організатором масштабної церемонії став саме «Освіторіум». Переможцями конкурсу стали 55 молодих людей у різних категоріях. Нагадаємо, що мета конкурсу — підтримати талановитих спеціалістів, попередити і припинити відтік молоді за кордон та заохотити до нових звершень. Премії були розподілені за 11 категоріями, серед яких наука, медицина, культура, спорт, журналістика, сільське господарство, героїчні вчинки, громадська діяльність і категорія від 14 до 17 років «Юні дарування». Усі переможці отримали 15 тисяч гривень з урахуванням податків.

На церемонію нагородження в Дніпро поїхали Максим Нем’ятий і Саша Цуканов з батьками. Євгенія Велегура не змогла бути присутньою, адже нещодавно стала молодою мамою, її маленька дитина потребує великих клопотів і турботи.

Женя — секретар Царичанської селищної ради. За неї голосували в номінації «За внесок у розвиток місцевого самоврядування та місцевої самоорганізації населення, громадського руху». Вона — лідер молодіжних ініціатив у Царичанській громаді. Людина з новими поглядами на розвиток громади, творча особистість, генератор інноваційних ідей, висококласний спеціаліст у своїй галузі, є автором багатьох проектів, які втілилися в життя громади.

Максим Нем’ятий — спортивна гордість Приорілля. Хлопець — майстер спорту міжнародного класу, 2–кратний чемпіон України з пауерліфтингу, переміг у номінації «За досягнення в спортивній діяльності, розвиток спортивного руху». У своєму відеовиступі, який демонструвався на широкий екран, Максим зазначив, що його найбільші досягнення ще попереду. Максим Нем’ятий розповів про свою мрію. Йому хочеться, щоб якнайбільше молодих людей долучалися до спорту, щоб спорт і здоровий спосіб життя стали нормою для молоді, а відтак для майбутнього України — здорова і перспективна нація.

Окреме слово про Цуканова. Сашкові лише 14 років, закінчив 9 класів. Серед конкурсантів за віком він наймолодший. Переміг у номінації «Юне дарування Дніпропетровщини». Своїми враженнями з нами поділилася мама Саші, Любов Танасійчук. Коли за нагородою, яку мав отримати від Гліба Пригунова, юнак підіймався на сцену, то дуже хвилювався. Було таке відчуття, що усі присутні чують стукіт його серця. Очільник його запитав, чому Сашко обрав, на його думку, не чоловічі заняття — гру на бандурі і живопис. Хлопець відповів, що прототипом бандури є кобза. З давніх давен і на кобзі, і на бандурі грали чоловіки. Ці інструменти вважаються чоловічими. Любов до малювання, живопису допомагає Олександру бути в гармонії із самим собою, самоорганізовуватися, бути зібраним. Узагалі, такі діти, як наш герой, — це ідеальний тип гармонійної особистості, якою і має бути щаслива дитина. Якщо хочете, — справжнє українське майбутнє. Адже Сашко — обдарована молода людина, яка поєднує в собі багато граней. Хоча Цуканов навчається гри на бандурі і має за плечима не одну перемогу в мистецьких конкурсах, та паралельно закінчив художню школу, грає на гітарі, він мріє стати програмістом, пов’язавши свою долю з математикою. Саша Цуканов дуже добре навчається в школі. Він — учасник шкільних олімпіад з математики, хімії, біології, бере участь у тренінгах по STEM–освіті, любить рок–музику, хоче освоїти гру на всіх народних інструментах, зокрема, і на баяні. Та найбільше Саша мріє про потужний комп’ютер, де можна буде освоювати спеціальні програми для створення сайтів, робити кроки до омріяної професії. Але такий комп’ютер коштує недешево (близько 25 тисяч гривень — авт.), тож Сашко сподівається, що отриманий грошовий сертифікат наблизить його до мрії. Мама Саші вважає, що перемога сина — це спільні зусилля і заслуги педагогів, які вклали та вкладають у розвиток хлопця багато знань і праці. Цуканови вдячні викладачам живопису Ірині Красюк та Руслані Коваленко, педагогу по класу бандури Аллі Одуд, яка привчила хлопця до праці, наполегливості, викладачу з теоретичних дисциплін (сольфеджіо) Валентині Борисенко. Також Любов переконана, що мама — це рушійна сила у вихованні дитини. Обов’язок матері —  навчити свою дитину усьому доброму, прищепити засади найкращих людських чеснот, а суспільство далі підкоректує і талант, і працю. У розмові з пані Любою, жінка щиро здивована тим, як потужно, згуртовано, дружно проголосували приорільці за своїх земляків. І за це їм окрема вдячність. Також співбесідниця розповіла, яка була тепла, домашня обстановка на урочистостях. Нагороджених було багато —55, про кожного розповідали і приділяли увагу, але весь захід пролетів, як одна мить. Гліб Пригунов у своєму привітальному слові окремо звернув увагу на роль батьків у розвитку своїх дітей та закликав юнаків і дівчат цінувати своїх рідних.

Ми ж, у свою чергу, приєднуємося до привітань з нагоди перемоги Євгенії Велегури, Максима Нем’ятого, Олександра Цуканова у престижному конкурсі. Бажаємо молодим людям не зупинятися на досягнутому.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації