Вхід | Реєстрація

Гранвідсів уже не возять

Гранвідсів уже не возять

Редакція «ЕХО» відслідковує розвиток ситуації з вивезенням гранвідсіву із Тахтаївського кар’єру.

Нагадаємо, що тиждень тому місцеві жителі перекрили виїзд із підприємства, яке кілька років перебуває у стадії банкрутства. У той же час, невідомі люди розпочали вивезення продукції з гранкар’єру. Селяни цьому заважають, протестуючи проти руйнування місцевої дороги та вимагаючи сплатити заборгованість по податках. Одночасно поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактом крадіжки гранвідсіву.

Після виходу у світ статті «Гранвідсів возять, а податки не платять» (№28 від 12.07.2018) ситуація отримала розвиток. Через кілька днів працівники редакції знову побували на кар’єрі, точніше — на в’їзді у підприємство. Нас запросив один з місцевих жителів. Ми так і не зрозуміли, кого він представляє і чиї інтереси лобіює. За словами чоловіка, підприємець Юрій Терніков нібито заважає роботі організації, перекривши виїзд із неї.

Прибувши на місце, ми побачили двох правоохоронців, двох місцевих охоронців і трактор на виїзді з території кар’єру. Ніхто ніяких коментарів чи пояснень не давав.

Сам Юрій Терніков, з яким ми зв’язалися по телефону, пояснив:

— Якщо ви мене запитаєте, чи є в цій ситуації мій інтерес, я відповім ствердно — так, він є. Інтерес дуже простий. Я хочу, щоб у Світлогірському і поряд з ним була нормальна автомобільна дорога. І все. Якщо хтось хоче заробляти гроші на кар’єрі, то нехай заробляє. Але в законний спосіб. Якщо в підприємства, яке хоче вивозити гранвідсів (а це — сотні тисяч і аж ніяк не тисяча тонн) є для цього законні підстави, то нехай займається цією справою. Але, наскільки мені відомо, відповідних документів ніхто в очі не бачив. І навіть, якщо документи є, то нехай будують технологічну дорогу і по ній возять гранвідсів. Інакше хтось отримає надприбутки, а одне з найбільших сіл району залишиться без дороги. І я підтримую місцеву громаду в її вимогах. Наскільки мені відомо, депутати одноголосно прийняли рішення про заборону вивезення гранвідсіву та іншої продукції.

Начальник Кобеляцького відділу поліції Володимир Федан також прокоментував розвиток подій:

— Ми направили на фірму, що займається вивезенням відсіву, запит про надання відповідних документів. Відповіді немає. Хоча представники фірми і обіцяли надати їх якнайшвидше. Зараз ми направили до суду клопотання про тимчасове вилучення документів підприємства. Можливо, проситимемо і санкцію на обшук. Поліцейські чітко дотримуються закону і процедури. Розслідування буде доведене до кінця.

Користуючись нагодою, Володимир Федан попросив надати йому можливість зробити роз’яснення щодо ситуації з недопуском на гранкар’єр поліцейських. Цей інцидент мав місце минулого тижня і був висвітлений у газеті.

Володимир Іванович пояснив:

— Ще раз наголошую, поліцейські діють суворо в рамках дозволеного їм законом. Тому в тій ситуації наші співробітники дійсно не мали права заходити на підприємство. Чи був належним чином оформлений на роботі чоловік, який закриває і відкриває шлагбаум на в’їзді в кар’єр, ми вияснимо. Але стаття 233 Кримінально-процесуального кодексу забороняє несанкціоноване проникнення на територію, крім невідкладних випадків чи під час переслідування злочинців. Це лише в поганому кіно браві поліцейські вибивають ногами двері і безперешкодно заходять у будинки чи садиби. У реальному житті ми діємо чітко за законом. Ми — представники влади. Погодьтеся, що саме від нас, у першу чергу, суспільство чекає і вимагає дотримання законодавства. Буде в нас санкція на обшук — тоді ніхто не посміє закривати перед поліцейськими шлагбаум. А спробує, то швиденько даватиме пояснення за фактом перешкоджання роботі поліції.

Судячи з того, як ситуація розвивається зараз, — без обшуку не обійтися. Громадськість і поліція налаштовані рішуче, а бізнесмени чомусь зволікають.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 липня 2018, 13:32 | Кобеляки | Цікаве
1. Bazilo / 19 липня 2018, 22:08
"Громадськість і поліція налаштовані рішуче, а бізнесмени чомусь зволікають."
Бізнесмени ждуть,поки депутати-"рішали" в Києвській Верховній зраді все порішають і дадуть пендоля і поліції,і громаді та будуть дальше доляри заробляти.

А з другої сторони подивитися.Де взяти гранвідсіву "пересічному",як у нас люблять казати,українцю-жителю-селянину,щоб залити якийсь фундамент чи дорожки у дворі?У кого можна купити такий товар?От мені вкрай потрібно - де взяти?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації