Вхід | Реєстрація

Собаку підстрелили в центрі міста

Собаку підстрелили в центрі міста

Житель Сухинівки виявив на одній із міських вулиць собаку з раною від пневматичної зброї або малокаліберної гвинтівки.

У жовтні минулого року в тижневику була надрукована стаття «Одні в собак стріляють, інші витягають кулі». У ній розповідалось про те, що кобеляцькі волонтери виявили біля фонтану по вулиці Касьяна собаку, у яку вистрелили з пневматичної зброї. Людину, яка зробила постріл, ніхто не бачив, та й точного місця, де стався інцидент, вказати вони не могли. Волонтери Наталія Ковач та Любов Донченко надали тварині медичну допомогу. Кореспонденти з’ясували, що в Кобеляцький відділ поліції з приводу пострілів у тварину ніхто не звертався.

17 липня у Кобеляках виявили чергову підстрелену собаку. За щасливим збігом обставин, знайшов тварину волонтер Артур Ковач, чоловік Наталії. Вони разом утримують вдома кілька десятків тварин, яких лікують і шукають для них господарів. Тому, помітивши на вулиці Юр’ївській майже непритомну собаку, чоловік не зміг пройти повз неї.

— Я навіть спершу подумав, що вона померла, — говорить Артур. — Коли ж підійшов ближче, то собака почала подавати ознаки життя. Повз цієї собаки пройшло стільки людей і ніхто не звернув на неї уваги. Я оглянув тварину і виявив на боці рану. Мені здалося, що від пневматичної зброї. Одразу викликав поліцію і почав питати місцевих, чия це собака.

Виявилось, що тварина безпритульна, але її підгодовували власники будинків, що на цій вулиці. Згодом прибули поліцейські, які викликали представників Держпродспоживслужби (екс-ветеринари).

Розповідає працівник служби Сергій Челідзе:

— До нас звернулись поліцейські. Вони повідомили, що на розі Юр’ївської і Пушкіна волонтер Артур Ковач виявив тварину з кулею в боці. Я виїхав на місце події. Дійсно, у тварини була рана глибиною 3–4 сантиметри. Можливо, від кульового поранення. Та отримала тварина її біля трьох днів тому. Я оглянув собаку, кулю не виявив. На щастя, рана була не проникаючою. Тому обробив її і ввів антибіотики. Зараз собаці нічого не загрожує. Місцеві жителі пояснили, що вони вже кілька років підгодовують цю тварину і будуть за нею наглядати.

Зі слів Артура Ковача, тварину впустив у двір один із мешканців вулиці.

 

За знущання над тваринами — штраф або позбавлення волі

Із 4 серпня минулого року в Україні діє закон №5119–1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження гуманного ставлення до тварин». Відповідно до цього нормативно-правового акту, за жорстоке поводження з тваринами порушник може отримати кримінальну відповідальність.

Побої, знущання над тваринами тягнуть за собою штраф від 3400 до 5100 гривень з конфіскацією тварини, якщо її життю є загроза. За повторний випадок знущання штраф зростає від 5100 до 8500 гривень або порушнику світить адмінарешт до 15 діб з конфіскацією тварини в разі потреби. Таке ж покарання чекає на осіб, які над твариною знущаються колективно.

За задоволення статевої пристрасті з твариною передбачений штраф від 3400 до 8500 гривень. Тварину конфіскують.

Якщо поліція кваліфікує жорстоке поводження з твариною за статтею Кримінального кодексу, винуватцю, у залежності від наслідків (загибель тварини), загрожує обмеження або позбавлення волі від шести місяців до 3 років. За вбивство тварини в присутності дитини — обмеження або позбавлення волі на 3–5 років.

Передбачено також покарання до 8 років позбавлення волі, якщо зловмисник зробив це з особливою жорстокістю.

P. S. Коли номер готувався в друк, у редакцію зателефонував Артур Ковач і повідомив, що виявив у Центральному парку застрелену собаку.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 липня 2018, 15:15 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації