Вхід | Реєстрація

«Громадський бюджет» чекає на цікаві ідеї

«Громадський бюджет» чекає на цікаві ідеї

Сьогодні розпочався другий етап обласної програми, направлений на взаємодію органів місцевого самоврядування зі своїми мешканцями, котрі можуть подавати проекти, що спрямовані на розвиток і покращення усіх сфер життя громади.

Програма «Бюджет участі» прийнята депутатами обласної ради в 2017 році. Її мета — залучити до розвитку громад мешканців віком від 16 років, які мають ідеї щодо покращення різних сфер життя. Програма прийнята на чотири роки. У 2018-му програма отримала назву "Громадський бюджет".

Учасник "Громадського бюджету" повинен проживати в Полтавській області. Йому необхідно заповнити офіційну форму подання, зібрати 30 підписів земляків, котрі підтримують проект, розповісти свою ідею представникам органу самоврядування, що надаватиме кошти для втілення проекту в життя. Тематика проектів: енергозбереження, безпека і громадський порядок, навколишнє середовище, комунальне господарство, культура й освіта, спорт і туризм, соціальний захист.

Документи для участі прийматимуться протягом місяця, з 20 липня по 20 серпня, у сільських, селищній і міській радах. Їх перевірятиме локальна група при Кобеляцькій райраді і направлятиме в область. Комісія при облраді займатиметься перевіркою проектів до 7 вересня. Голосування триватиме з 14 по 30 вересня.

Цього року Полтавська обласна рада виділила 6 мільйонів гривень на реалізацію проектів "Громадського бюджету". Вартість одного проекту становитиме до 150 000 гривень (100 000 — обласний бюджет, 50 000 — місцевий).

Змінився принцип підрахунку голосів за проекти-учасники конкурсу. Раніше паперові та онлайн голоси були рівнозначними. Відтепер коефіцієнт електронного голосу дорівнює 1,2, а паперового - 0,8. Тобто, перевагу надають голосам, поданим через Інтернет.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 липня 2018, 12:18 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації