Вхід | Реєстрація

Довірливий громадянин потрапив на гачок шахраїв

Довірливий громадянин потрапив на гачок шахраїв

І в результаті втратив зі своєї кредитної карти майже 15 000 гривень.

Із 9 по 16 липня до Новосанжарського відділення поліції надійшло 128 заяв і повідомлень, які зареєстровані в журналі єдиного обліку. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 11 повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення.

 

Черговий псевдобанкір

10 липня до чергової частини з письмовою заявою звернувся житель села Крута Балка. Чоловік став черговою жертвою телефонних шахраїв, які представляються працівниками банку. Цього разу до крутобалківця зателефонував «представник» фінансової установи «Райфайзен Банк Аваль». За звичним сценарієм «банкір» попрохав чоловіка озвучити персональні дані його кредитної карти. Довірливий клієнт, нічого не підозрюючи, продиктував співрозмовнику всю необхідну інформацію. Як результат, він позбувся 14 900 гривень, які миттєво були зняті з карти. За цим фактом працівники поліції проводять перевірку.

 

Не залишайте відчиненими вікна і двері

14 липня поліцейським повідомили, що невідома особа зайшла в будинок жительки Нових Санжар і викрала ноутбук «Самсунг» сірого кольору. Вирішується питання про внесення цієї події до ЄРДР за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка», карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Наступного дня в поліцію звернулась жителька села Полузір’я. Вона розповіла, що цього дня між 10:00 та 15:00 зловмисник проник у її будинок через відчинене вікно і викрав золоті прикраси: ланцюжок вагою 4 грами, два 2‑грамові кулони, три жіночих і дві чоловічих каблучки. За цим фактом проводиться перевірка. Вирішується питання про внесення події до ЄРДР за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою частиною 3 статті 185 ККУ «Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому, — карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років».

 

Дужий злочинець

14 липня новосанжарським правоохоронцям написав заяву житель Полтави. Виявилось, що у чоловіка в селі Писарівка є дачний будинок. У період з 10 по 26 червня невстановлена особа проникла на територію домогосподарства і винесла звідти металеву бочку вагою 120 кілограмів, об’ємом 1,5 кубічних метри. За цим фактом проводиться перевірка. Вирішується питання про внесення події до ЄРДР за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою частиною 1 статті 185 ККУ.


Автор: За матеріалами Новосанжарського відділення поліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 липня 2018, 14:52 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації