Вхід | Реєстрація

Ремонт кобеляцьких доріг по-новому (оновлено)

Ремонт кобеляцьких доріг по-новому (оновлено)

Якщо по всій області дорожники проводять ямковий, середній поточний і капітальний ремонти автошляхів, то в Кобеляках для цього обирають власну, «інноваційну», методику.

2016‑й рік запам’ятався кобелячанам не лише масовою декомунізацією та перемогою Джамали на пісенному конкурсі «Євробачення». Жителі вулиць Батиря, Київської, Успенської та Декабристів добре пам’ятають тогорічні літні зливи, які призвели до руйнації дорожнього покриття. І хоча з того часу українські співаки вже двічі намагались повторити успіх своєї колеги, ями на згаданих вулицях залишаються й досі.

Ще в жовтні 2016‑го жителі Декабристів та сусідніх з нею вулиць провели сходку, на яку запросили міського голову Олександра Копельця. Ця вулиця географічно розташована під значним нахилом до річки.

У зв’язку з великою кількістю опадів, дорога зазнала серйозного руйнування: глибокі ями фактично не дозволяли автомобілістам проїхати цим шляхом. При тому, що це єдина дорога, якою можуть скористатися жителі вулиць Декабристів та Лісне селище. Міський голова вислухав учасників сходки і пообіцяв включити капремонт вулиці Декабристів до переліку першочергових завдань на 2017 рік. Він пояснив, що звичайне асфальтування не дасть необхідного результату, оскільки опади знову вимиють дорогу. І без будівництва водовідведення на цій вулиці не обійтися.

Розпочався наступний рік, а Олександр Копелець забув про свою обіцянку, дану жителям Декабристів. У програмі соціально-економічного розвитку міста-2017 ця вулиця була відсутня. Та кобелячани самі нагадали про себе. Восени міська рада виділила їм щебінь і цемент, аби місцеві жителі самостійно полатали ями на дорозі.

На короткий період проблема була частково вирішена. Міський голова, напевно, заспокоївся і знову забув включити вулицю Декабристів у цьогорічну програму розвитку.

Але ж, Олександр Олександрович — людина слова. І якщо він уже щось пообіцяв, то обов’язково виконає. На початку липня на вулицю Декабристів завезли щебінь, яким засипали два підйоми. Кобелячани вже було вирішили, що невдовзі сюди прибудуть дорожники, які заасфальтують проблемні ділянки. Та дива не сталося.

Протягом місяця кожен водій, який з’їжджає і підіймається по Декабристів, «дякує» міському голові і згадує його різними словами, адже дрібне каміння лише погіршило рух транспортних засобів і щоразу створює аварійно-небезпечну ситуацію. Справа в тому, що під час спуску з гори автомобіль починає носити зі сторони в сторону, а при підйомі транспортний засіб буксує, доки не вигорне з-під коліс увесь щебінь і не добереться до твердої основи.

У п’ятницю ситуація почала налагоджуватись. Ні, дорожники не приїхали. Просто в Кобеляках пройшла злива. Водяні потоки змили значну кількість щебеню у двори до жителів Декабристів та до річки. Ями знову «повилазили» назовні.

Отож, ноу-хау від міського голови зазнало краху. Будемо сподіватись, що таку методику ремонтування доріг Олександр Копелець більше не застосовуватиме. Та все ж, принаймні двоє людей отримали з цього вигоду. Якщо припустити, що щебінь дістався місту безкоштовно, то на його доставці заробив власник вантажівки, а міський голова відчитається в документації про вдало проведений ремонт вулиці Декабристів і випише собі за це премію. Потім відзвітується про проведені ремонтні роботи перед депутатами, а ті більшістю голосів погодять їх. І вже на 2019‑й точно не доведеться включати в програму розвитку міста вулицю Декабристів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 липня 2018, 16:21 | Кобеляки | Суспільство


1. stepan / 24 липня 2018, 12:40
Та пофік, зате в нас є екозопарк(що мінімум до зими), скоро зафігачать муляж водяного млина (до пари башті з годиником на площі) і крута футбольна команда, якої нема ні в кого (бо вона нікому і на.... не треба). а дороги то таке, нехай люди самі собі будують, он парк Богдана Хмельницького ж самі змогли прибрати, і дороги скоро навчаться робити і газони вирощувати а там дивись і лампочками на вуличних ліхтарях займуться. Треба ще якось натякнути людям що добре було б вирішити питання бродячих собак, побудови нового мосту на ведмедівку (бо старий вже скоро завалиться), і на останок нехай джунглі біля пам’ятника міста побратима вирубають. Бо мерові прикро - Таміла їздить в Німеччину а прибирати йому.
2. Чудо Юдо / 24 липня 2018, 20:45
Сам мав можливість спускатися там. Веселе відчуття коли тиснеш на гальма, а машина горне по камінню далі...
Мені цікаво, а коли прийшла ідея таке зробити якійсь "світлій голові" у ній було ще щось окрім протягу?
Не на грунт же сипали, а на твердий асфальт (чи його залишки), мені здавалося що навіть мала дитина зрозуміла б що ідея лайнова.
3. микола козак / 24 липня 2018, 22:21
Мені байдуже Копелець , але до чого тут він , чи він возив туди щебінь , чи він кладе неякісний асфальт ?Де ж ви журналюжки , чому не пішли до того , хто робить таке паскудство ? Чому не згадуєте тих , хто повинен відповідати за це неподобство ?Оцей журналюжка так недолуго розповідає , що противно слухать , просто виглядить дурнем , виконуючи чиєсь замовлення.Зрозуміло , що тут і Філон руку приклав , дуже ж йому Копелець не до вподоби , це ж не Ісип , при якому їм було дуже добре.Народ розбереться без таких куплених недолугих журналюг.
4. volodimirk789 / 2 серпня 2018, 12:52
Журналистика - профессия почти столь же древняя, как... словом, это вторая древнейшая профессия.
5. Чудо Юдо / 2 серпня 2018, 15:17
3.микола козак
«але до чого тут він , чи він возив туди щебінь , чи він кладе неякісний асфальт»

Чи Ви, шановний, статтю не читали?
Саме мер приїжджав до людей, саме мер воїм власним ротом їм обіцяв, що все буде зашибісь. І саме мер 2 роки ігнорив свою обіцянку.
А потім таки, типу, виконав - дорогу, типу, полатали, але так, що в результаті викинули на вітер гроші. Без узгодження пана мера такі роботи у нас не робляться. Але якщо і зробили без його відома, то хто обіцяв людям що все будеш зашибісь і хто свою обіцянку прокорнтролити повинен? Він. А хто начальствує над відповдними працівниками, які ракляче зробили свою роботу і хто повинен їм по шапці надавати? Він.
Ось почекаємо міської газети, що там буде написано: чи "винним надавали підзатильників і вони перероблять як треба", чи "самі ви какашки!" :)
6. микола козак / 2 серпня 2018, 19:22
5.Чудо Юдо
«Чи Ви, шановний, статтю не читали?
»

Та статтю то я читав і дивився репортаж .Я розумію Ваші почуття до Копельця , але ж є виконавці робіт.От і Ви , як громадянин могли підсказати тим виконавцям , що вони на вітер викидають гроші , а то ми всі критикуєм , а як сказати у вічі , що ви хлопці робите , то невистачає духу.В Копельця багато недостатків , але валити все на одного нечесно , повинні ж таки працювати і інші , не сам Копелець.А те , що він обіцяв , то і Гройсман обіцяв відремонтувати всі дороги , але і досі їздим по ямах.
7. Beri Mor / 2 серпня 2018, 19:38
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
6.микола козак
«А те , що він обіцяв , то і Гройсман обіцяв відремонтувати всі дороги , але і досі їздим по ямах.»

Зашибісь виправдання.Ось через таку логіку ми і живемо в жопі.
8. КАМаз / 2 серпня 2018, 21:54
Шановні ви ще не зрозуміли козак це троль пахана його задача тільки хвалити пахана. Дорогу на Декабристів сипала МСС вона підпорядкована пахану, які виконавці нафіг, Вася Фещенко робить все, що скаже пахан, і насрать Васі, що скажуть громадяни міста все буде як сказано пахан. Сьогодні в РЕСі пахан разом з шакалом своїи директором ККП водоканал+ вкривали всих матом, бо сьогодні повинні були погасити всі свердловини. Водоканал винен РЕСу 100 тис грн за електроенергію!!!! Всі винні а пахан знову молодець! Що скажеш на захист свого пахана козачок га???
9. Чудо Юдо / 3 серпня 2018, 09:39
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
6.микола козак
«а як сказати у вічі , що ви хлопці робите , то невистачає духу.В Копельця багато недостатків , але валити все на одного нечесно , повинні ж таки працювати і інші , не сам Копелець.»

Ну, раціональне зерно у Ваших словах є. Спочатку варто б спитати у виконавців чия це ідея була.
Але тут фішка в тому, що МСС підпорядковуєтсья міськраді, а прямий обов’язок міськради - видавати щолбанів у таких випадках підпорядкованих підрозділам.
Коли у містах якась жопа із водою, наприклад, люди не ідуть мітингувати до Водоканалу - вони ідуть до міськради і та швиденько «вставляє» водоканальщикам. Коли якась жопа із дорогами - люди знову ідуть мітингувати до міськради, щоб мер надавав тумаків виконавцям. У всіх же випадках замовником робіт є міськрада, вона і повинна слідкувати щоб виконавці не лажали за міські гроші.
Так що раз мер взявся за цю роботу то хоч-не-хоч прийдеться вислуховувати...
10. Чудо Юдо / 3 серпня 2018, 09:41
8.КАМаз
«Водоканал винен РЕСу 100 тис грн за електроенергію!!!!»

Про цей випадок не чув, але ж вони вже наче створили Водоканал+ "на тому ж місці де був" Водоканал, щоб борг не оплачувати. Тепер до нинішнього комунального підприємства РЕСовцям важко добратися.
11. микола козак / 3 серпня 2018, 09:45
Ну що можна сказати людині , яка вважає себе взірцем правди?Тиочевидно служив козачком у Ісипа , а зараз тебе відлучили від корита і ти біснуєшся.Мені Копилець , як і ти ..........
А от Фещенка ти даром принижуєш.Я думаю він самостійний керівник і просто допустив помилку , яку можна виправити.Ти дивись , щоб ти з камаза не перетворився в краза , який зараз банкрутують , а то від тебе жовчю бризкає.
12. КАМаз / 3 серпня 2018, 13:57
Чув ти козачок, я з паханом працював в одному приміщенні і знаю його краще всих і на посаду такі як я його привели урода. Не сміши людей Вася самостійний керівник)))) Маріонетка в руках пахана. А ще той злощасний щебінь дають пахану безкоштовно за якісь там заслуги, а пахан його наче б то купує, а «гривеники» кладе собі в кишеню не без участі того ж Василя. І я не бризкаю жовчу, а констатую факт.
13. микола козак / 3 серпня 2018, 16:13
12.КАМаз
«12. КАМаз / сьогодні, 13:57»

Повір ,мене не бентежить де і с ким ти працював в одному примішенні , я з Копельцем не працював в одному приміщенні , але знаю його , знаю , що працюючи в адміністрації Копелець разом з Терещенком робили шкоду людям в земельних питаннях ,але це не значить , що я повинен називати його паханом , повинна бути якась елементарна повага.А Васю до речі призначав не Копилець а Ісип і тоді вася був активним депутатом , навіть на мера висувався , а ти отак наїжджаєш на людину.Схаменись , ти не кращий.Чи оце таке з тобою , як прийшлось піти з приміщення де працював з Копельцем?
14. КАМаз / 3 серпня 2018, 21:21
Козак не хочу переходити на особистості, але він пахан, називати колег відкрито кобилами і т.д це негідник тому ніякої елементарної повахи не може бути пі....с він.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації