Вхід | Реєстрація

Парк Богдана Хмельницького облаштовують небайдужі містяни

Парк Богдана Хмельницького  облаштовують небайдужі містяни

У неділю жителі Кобеляк зібралися в центральному сквері, аби викосити бур’яни, відремонтувати і пофарбувати лавки.

Останній рік парк Богдана Хмельницького мав дуже занедбаний вигляд. Частину скверу, яка прилягає до вулиці Шевченка, працівники «Міської сервісної служби» викосили. А всіх, хто проходив чи проїжджав біля парку вулицею Раїси Кириченко, «зустрічали» високі бур’яни. Лавочки, які встановлені у парку, давно не фарбувались, деякі дошки на них зіпсувались. Тому небайдужі жителі міста вирішили зібратись разом і провести благоустрій скверу. Минулого тижня вони поділилися цією ідеєю у кількох інтернет-групах. За три дні спільними зусиллями було зібрано 2600 гривень. Кошти здали 23 чоловіки. За них придбали фарбу, дошки, щітки, болти, волосінь для мотокос та бензин. Прибирання парку призначили на 22 липня.

У неділю о 8:30 у сквері Богдана Хмельницького зібралось одинадцять чоловік. Вони розподілили обов’язки і приступили до роботи. Одні косили бур’яни, інші загрібали, треті білили бордюри і фарбували лавки, четверті підстригали кущі. Робота кипіла до самого вечора.

Активісти зізнаються, що для того, аби завершити все заплановане, їм не вистачило кількох чоловік. Тому роботи з благоустрою парку продовжаться цієї суботи. У планах кобелячан — замінити дошки на лавках, пофарбувати дерев’яний будиночок, який установлений поряд із центральним входом у парк, та полагодити гойдалку. Тому всі бажаючі можуть долучитись до цього заходу.

Учасники акції говорять, що у такий спосіб можна наводити лад і в інших місцях. Головне — виділити трішки свого часу і провести його з користю для себе, своїх дітей та інших жителів міста. Адже у цьому місті жити нам і якщо ми не будемо перейматися його зовнішнім виглядом, то ніхто інший за нас цього не зробить.

Приємно відзначити, що за короткий проміжок часу самоорганізувались більше 30 чоловік. Сподіваємось, що кількість бажаючих долучитись до благоустрою міста буде зростати.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 липня 2018, 11:18 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації