Вхід | Реєстрація

«Біля кожного контейнера з’явилось міні-звалище»

«Біля кожного контейнера з’явилось міні-звалище»

Жителі міста несуть до сміттєвих баків не лише побутові відходи, а й покошену траву, гілки, залишки будматеріалів та тваринні екскременти. Таким чином майданчики, де знаходяться контейнери, перетворюються на справжні звалища.

Проблему вивезення сміття у місті на сторінках тижневика вирішив підняти житель Кобеляк. Чоловік розповів, що його обурює, на що перетворилися місця поряд із сміттєвими контейнерами.

— Я живу по вулиці Стародніпровській, навпроти «першої» школи. На узбіччі дороги встановлені сміттєві баки. Туди зносять усе, що заважає вдома: покошену траву, старий одяг, залишки будівельних матеріалів, гімна. Не встигнуть комунальники прибрати сміття, як знову всі баки заповнені і поряд із ними з’являється міні-звалище. Днями якийсь «господар» додумався підпалити там скошену траву. Ми ледве не вчаділи.
Кобелячанин пояснив, що після цієї події він вирішив проїхатись містом, аби оглянути інші місця, де встановлені контейнери. Ситуація виявилась аналогічною. Кожен майданчик схожий на звалище.

— Я не звинувачую комунальників. Вони возять сміття кожен день, їх автомобіль зустрічаю постійно. Але ж із цим треба щось робити. По-перше, кожне таке звалище псує зовнішній вигляд міста. По-друге, біля контейнерів снують зграї бродячих собак. Та й навряд чи комунальникам окупається вивезення сміття. Адже у вартість тарифу закладене вивезення побутових відходів з контейнерів, а не звалища, — сказав чоловік.

Зі слів кобелячанина, він працює у Кременчуці. У місті встановлені баки для роздільного збору сміття. Металевими щитами відгороджені місця для інших відходів, куди виносять одяг, старі меблі, побутову техніку. Але там майже немає приватного сектора. У Кобеляках усе навпаки. Тому чоловік висловив припущення, що замість контейнерного збору варто відновити подвірний. Тоді можна проконтролювати людей, у яких заключений договір на вивезення сміття, і позбутись звалищ. Також він попрохав дізнатись ціни на послуги транспорту «Міської сервісної служби». Адже кілька сусідів, зібравшись, зможуть оплатити трактор чи авто, які вивезуть опале листя, скошену траву чи гілки, що в них зібралися.

У комунальному підприємстві «Міська сервісна служба» підтвердили, що під час вивезення сміття з майданчиків задіюють не лише сміттєвоз, а й екскаватор і вантажівку. Тариф на вивезення твердих побутових відходів не змінювався кілька років. Він становить 4 гривні з однієї людини на місяць.

Тарифи на послуги по роботі транспортних засобів встановлені рішенням виконавчого комітету Кобеляцької міської ради від 20 грудня 2017 року. Одна година роботи трактора ЮМЗ (об’єм 5 кубів) для населення, бюджетних установ і міської ради обійдеться в 342,43 гривні, для інших споживачів — 397,46; Т-16 (1,5 куба) — 171,46 та 199,02; МАЗ-самоскид  (7 кубів)— 357,01 і 414,39, ГАЗ-53 (5 кубів) — 534,52 і 620,43. За одну годину роботи трактора-навантажувача Т-16 населення, бюджетні установи і міська рада заплатять 188,46 гривні, інші споживачі — 218,75.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 липня 2018, 18:04 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації