Вхід | Реєстрація

Педофіл із Кобеляк може відсидіти 12 років

Педофіл із Кобеляк може відсидіти 12 років

Колегія суддів винесла вирок 34‑річному чоловіку, який намагався вступити у статеві стосунки неприродним способом зі своєю неповнолітньою падчеркою.

У жовтні минулого року в тижневику була надрукована стаття «Біля Кобеляк поліцейські заарештували педофіла» (№42 від 19 жовтня 2017 року). У ній розповідалось, що прокуратура Полтавської області розмістила в ЗМІ повідомлення про затримання 33‑річного жителя Кобеляцького району, якого підозрюють у вчиненні злочину проти статевої недоторканості. Відповідно до цього злочину, поліція відкрила кримінальне провадження за ознаками статті 153 Кримінального кодексу України «Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом». Чоловік, якого затримали за підозрою у вчиненні злочину, проживав у Підгорі. Жертвою насилля стала його 10‑річна падчерка. Раніше підозрюваний уже притягувався до кримінальної відповідальності за злочин, пов’язаний із наркотиками, і з червня 2017‑го він відбував умовне покарання (2 роки позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік). Під час обшуку поліцейські знайшли у помешканні, де він жив, наркотичні засоби, повідомляє видання «Кременчуцька газета».

Справу було передано до Крюківського районного суду міста Кременчук. Її розглядала колегія у складі трьох суддів.

Як з’ясувалось у ході розслідування, чоловік намагався вступити у статеві стосунки неприродним способом зі своєю падчеркою. Збоченець тиснув на дитину морально і погрожував застосувати силу. Правоохоронці з’ясували, що педофіл, утримуючи дитину руками, знімав з неї одяг і вступав у статеві зносини неприроднім способом. Від цього на тілі дівчинки залишилась синці.

Прокурори Кобеляцької місцевої прокуратури просили засудити обвинуваченого за кількома статтями. По-перше, за частиною 3 статті 153 ККУ «Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом вчинене щодо малолітньої, якщо воно спричинило особливо тяжкі наслідки» (передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років) — найвищу міру покарання. По-друге, ґвалтівник обвинувачувався за частиною 2 статті 309 ККУ «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» (карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років) — три роки. У зв’язку з тим, що чоловік не відбув попереднє кримінальне покарання за зберігання наркотичних речовин, прокурори просили для ґвалтівника загальний строк 13 років.

За інформацією «Кременчуцької газети», свою вину чоловік не визнав. Він стверджує, що жодного насильства відносно малолітньої падчерки не вчиняв, у статеві зносини неприродним способом не вступав. Також заявив, що наркотичні речовини, виявлені в будинку під час обшуку, не його. Звідки взялись — йому не відомо.

Сама дівчинка розповіла, що 34‑річний підсудний є її вітчимом. Вони мешкали в будинку з мамою і двома братами. До народження молодшого брата стосунки з вітчимом були добрі, потім погіршились. Він карав і бив дітей. До неповнолітньої вітчим почав приставати, коли мама потрапила в лікарню з молодшим братом. У суді дівчинка розповіла, що ґвалтівник примушував її лягати до нього в ліжко. Стягував одяг, намагався вступити у зносини, а коли та чинила опір, то погрожував розправою. Своїм статевим органом педофіл торкався статевих органів дівчинки, схиляв до орального сексу. Дитина намагалася втекти від вітчима, але він її не відпускав. Так тривало кілька днів, доки дівчинка перебувала в будинку сам на сам з вітчимом. Вона боялась розповісти про це матері, але згодом все повідомила колишній дружині свого вітчима. А та, у свою чергу, вже її матері. Після цього мати звернулась у поліцію.

Мати потерпілої дівчинки розповіла правоохоронцям, що з чоловіком жили більше 7 років та мали спільну дитину. На час, коли трапилось насилля, була відсутня: спершу в лікарні з одним із синів, потім з ним їздила до бабусі. Про наркотики, які знайшли в їх будинку, жінка нічого не знає.

Судово‑медична експертиза встановила у потерпілої дитини тілесні ушкодження, численні синці, які виникли від побоїв. Пошкодження статевих органів не виявлені. Та наявність чоловічої сперми у ліжку є ознакою, що вітчим вчиняв дії, направлені на задоволення статевих пристрастей неприродним способом.
Колегія суддів критично поставилась до показів обвинуваченого щодо свого виправдання та до тверджень сторони захисту про те, що показання малолітньої потерпілої вигадані під тиском.

17 липня Крюківський районного суд виніс вирок 34‑річному збоченцю. Чоловіка визнали винним за частиною 3 статті 153 та частиною 2 статті 309 ККУ. Йому призначили строк покарання — 11 років 6 місяців. Взявши до уваги, що на час скоєння правопорушень ґвалтівник не відбув попереднє покарання, він проведе за ґратами 12 років. Чоловік може оскаржити вирок у Апеляційному суді Полтавської області протягом 30 днів.

У Кобеляцькій місцевій прокуратурі нам повідомили, що прокурори не згодні з вироком і готують апеляцію щодо м’якості покарання.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 липня 2018, 17:35 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації