Вхід | Реєстрація

Чотири мільйони для царичанської громади

Чотири мільйони для царичанської громади

Сесія селищної ради, яка нещодавно відбулася, була короткою. Депутати у швидкому режимі розглянули 6 питань.

З державного бюджету для ОТГ надійшла субвенція у розмірі 4 289 000 гривень, яку в ході засідання депутати розподілили. Кошти спрямують на реконструкцію 2‑х систем водопостачання у Бабайківці (по 1 200 000 гривень і 800 000); на капітальний ремонт покрівлі та прибудинкової території житлового будинку по вулиці Царичанській, 48 у Царичанці (700 000); така ж сума виділяється на будинок №2 по кварталу Слави; 645 000 піде на реконструкцію будівлі під дитсадок у Лисківці та 244 000 на капітальний ремонт (у рамках енергозберігаючих заходів) утеплення фасаду, заміну віконних та дверних блоків ДНЗ №4 «Берізка» у Царичанці.

Крім цього, присутні провели перерозподіл асигнувань між видами економічної діяльності, спрямувавши їх на різні потреби. Планується придбати три зупинки (70 000 гривень), здійснити реконструкцію системи газопостачання топкової адмінбудівлі селищної ради (19 100) та адмінбудинку у Михайлівці (20 350). Також кошти будуть направлені на шкільні, позашкільні та клубні установи. Таким чином, уточнений селищний бюджет зі змінами на 2018 рік становитиме 112 173 000 гривень. Загальний фонд — 107 672 800 гривень. Спеціальний фонд — 4 500 200 гривень.

У черзі денній сесії стояло питання про затвердження фінансового плану Царичанського центру первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД).

З цього приводу Геннадій Сумський пояснив:

— Станом на 1 липня між сімейними лікарями та населенням укладено 8000 договорів. А жителів — близько 24 000. Одразу видно, скільки недоотримує щомісяця первинна ланка. Недостачу треба перекривати за рахунок чогось. Але кошти є, їх надходження треба лише організувати. У цьому недопрацьовує і сама первинна ланка. І люди ще не до кінця розуміють важливість питання заключення договорів. Адже рівень фінансування напряму залежить від кількості укладених договорів лікарів із пацієнтами. Ми вже заключили договір з Національною агенцією здоров’я. Тому треба активізувати роботу так, щоб гроші пішли у первинну ланку і нам не доводилось виділяти дотаційні кошти з бюджету громади. Депутати затвердили фінансовий план ЦПМСД.

За погодженням депутатів з 1 вересня цього року буде працювати Царичанський інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими потребами, Згідно сучасних вимог, такі діти здобуватимуть освіту у звичайних школах. Це буде нелегке навантаження для педагогів і учнів. А такі центри забезпечуватимуть методичний, психолого-педагогічний супровід. Фінансуватися такі центри будуть за рахунок державної освітньої субвенції.

Також присутні розглянули питання надання земельних ділянок для побудови амбулаторій у Бабайківці і Прядівці.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 липня 2018, 12:26 | Царичанка | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації