Вхід | Реєстрація

Держава завинила кобеляцьким «дітям війни» майже 6 мільйонів

Держава завинила кобеляцьким «дітям війни» майже 6 мільйонів

Саме таку суму назвала редакції Віра Ситник, керівник громадської організації, що опікується людьми, які мають статус «дитина війни».

Останнім часом по Кобеляках і в районі почала розповсюджуватися інформація про те, що відбуваються якісь виплати за судовими рішеннями, пов’язаними із позовами людей, які мають статус «дітей війни». Жителі району, особливо ті, хто давно досяг пенсійного віку, жваво обговорюють цю тему. Частина людей навіть збираються звертатися до місцевих підрозділів Пенсійного фонду та Держказначейства із заявами про виплати. Та все ж, більшість очікують. Люди просто не знають, куди й до кого звертатися за роз’ясненнями.

Працівники редакції «ЕХО» вирішили самі пройтися по кабінетах чиновників та громадських діячів, щоб отримати більш чіткі й конкретні роз’яснення з приводу виплат «дітям війни». Надто ж болючою та актуальною є ця тема.

У Пенсійному фонді нам повідомили, що ця установа давно не займається питанням виплат «дітям війни». Зараз це робить Держказначейство. У свою чергу, Наталія Яценко, керівник районного відділення Держказначейства, пояснила:

— Питання виплат за судовими рішеннями на користь «дітей війни» регулюється Постановою Кабміну №845. Крім того, є спеціальна бюджетна програма 3504040, згідно з якою держава через Держказначейство повертає борги. І взагалі, це питання не є компетенцією районних підрозділів Держказначейства. Воно знаходиться у віданні Головного управління Держказначейства в Полтавській області. Ми ж тут, у Кобеляцькому районі, спільно із представниками громадської організації займаємося збором і виправленням можливих помилок у документах людей, які мають отримати виплати. У четвертому кварталі поточного року кілька десятків земляків можуть отримати кошти. Більше сказати нічого не можу.
Гроші можуть отримати 20–40 чоловік

Трішки багатослівнішою була Віра Ситник, керівник громадської організації, що опікується «дітьми війни». Вона наголосила на тому, що поспішати із заявами людям, які кілька років тому не отримували рішення судів на свою користь, не потрібно.

Віра Степанівна сказала:

— У четвертому кварталі 2018 року гроші мають шанс отримати лише ті люди, які мають рішення судів на свою користь, датовані другим кварталом 2015 року. Декому з них ми допомагаємо дооформити документи. Гроші йтимуть на банківські картки. Суми у всіх будуть різними, у залежності від того рішення, яке прийняв суд. Таких людей буде від 20 до 40 чоловік. Так що, бігти до нас із заявами людям, які навіть суди не вигравали, сенсу немає.

Громадська організація «Захист дітей війни» знаходиться в Кобеляках, у будівлі управління агропромислового комплексу, у кабінеті районної профспілки працівників АПК. Працює щоденно, з 8‑ї до 12‑ї години.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 серпня 2018, 09:08 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації