Вхід | Реєстрація

Новий тариф на водовідведення ще не затвердили

Новий тариф на водовідведення ще не затвердили

Минулої п’ятниці відбулася 25 сесія Царичанської районної ради, на якій народні обранці розглянули 24 питання.

Одним із головних було питання про тарифи з водопостачання та водовідведення. Саме на цій сесії депутати мали затвердити остаточні цифри. Але погодили лише водопостачання. Перегляд діючого та встановлення нового тарифу на централізоване водовідведення вирішили перенести на наступну сесію. Нагадаємо, що протягом деякого часу (про це ми вже писали — авт.) тривали обговорення із залученням громадськості тарифів, які комунгосп має намір підвищити. Тож люди з насторогою чекали рішень депутатів на сесії. У результаті дискусій спеціальна комісія винесла рішення встановити тариф на водопостачання для всіх категорій споживачів у розмірі 22,54 гривні за один кубічний метр з урахуванням ПДВ. За таку цифру проголосували 21 депутат із 22 присутніх. Враховуючи конфлікт інтересів, депутат районної ради і директор комунгоспу Олександр Дубовик не брав участі в голосуванні. До складу тарифу на воду включено витрати на капітальні вкладення, на так звану інвестиційну складову, у розмірі 8900 гривень на інженерно–технічну модернізацію виробництва і покращення якості послуг. Нагадаємо, що раніше діючий тариф для населення складав 14,99 гривні. Таким чином, вода здорожчала на 7,55 гривні.

Що стосується водовідведення, то як ми зазначили вище, встановлення нового тарифу відтермінували до наступного засідання сесії. Комунгосп планує підняти тарифи на водовідведення за 1 кубічний метр до розміру 45,41 гривні (діючий тариф для населення сьогодні — 13,19 гривні, бюджету — 59,20 гривні, інших споживачів — 35,30). Голова райради Світлана Горбачова пояснила присутнім, що питання водовідведення остаточно не вивчене. Відділу з питань комунальної власності та соціально–економічного розвитку району районної ради спільно з фінансовим управлінням райдержадміністрації доручено детально вивчити ситуацію і знайти можливості зменшення навантаження на населення при встановленні тарифу на водовідведення. Контроль за виконанням рішення було покладено на постійну комісію з питань екології, природних ресурсів, благоустрою, житлово–комунального господарства та комунальної власності (голова комісії — Юрій Баршак).

У ході сесії декілька питань черги денної було взято до уваги. Зокрема, питання програми соціально–економічного і культурного розвитку за І півріччя 2018 року, виконання районного бюджету за 6 місяців, внесення змін до райбюджету. Так, дохідну частину районного бюджету разом з офіційними надходженнями виконано в сумі 77.702.400 гривень, загального фонду — 77.684.000 гривень, спеціального — 18.400. Власні доходи районного бюджету становлять 750.700 гривень, або 120,5 відсотків до уточненого плану.

Також депутати внесли зміни до статутів комунгоспу, друкарні, програми розвитку місцевого самоврядування на 2012–2021 роки. Затвердили розпорядження голови районної ради, прийняті в міжсесійний період. Погодили хід виконання районної програми збереження пам’яток борцям з нацизмом (1941–1945 роки) на період до 2020 року; програми розвитку культури в Царичанському районі на 2016–2020 роки. Підвели підсумки оздоровлення дітей шкільного та дошкільного віку в літній період тощо. Станом на 11 липня поточного року на території району було відкрито та працюють 5 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку для дітей: ДОК «Лісова казка», ДОТ «Оріль», ДЗОВ «Комунарець +», ДОТ імені Володі Дубиніна, ДОТ «Дорожник». Упродовж першої оздоровчої зміни в закладах перебували 845 дітей, 2 –ої — 1270.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 серпня 2018, 12:34 | Царичанка | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації