Вхід | Реєстрація

Для лікування чорнобильців виділяють близько 2000 гривень на місяць

Для лікування чорнобильців виділяють близько 2000 гривень на місяць

Усього ж у Кобеляцькому районі проживають 180 ліквідаторів та близько 80 переселенців із зони аварії на ЧАЕС.

У вівторок, 31 липня, завідувач поліклінічного відділення Валерій Коробейник створив пост на сторінці Кобеляцької центральної районної лікарні, у соціальній мережі Фейсбук. Медик повідомив, що адміністрація районної лікарні, Центру первинної медико-санітарної допомоги спільно з управлінням соціального захисту населення, районною аптекою №146 напрацювали механізм для пільгового амбулаторного лікування постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС. Щомісячно від 6 до 8 чорнобильців отримують ліки на загальну суму 1900–2000 гривень. Усього ж у Кобеляцькому районі проживають 180 ліквідаторів та близько 80 переселенців із зони аварії на ЧАЕС.

Такі кошти для чорнобильців будуть і надалі. Зокрема, помісячно: серпень — 2162 гривень, вересень — 2809, жовтень — 1194, листопад — 1964, грудень — 1935.

Постраждалі від аварії на ЧАЕС (І, ІІ та ІІІ категорії) перед випискою ліків мають пройти огляд та зробити запис у сімейного лікаря, а також завершити медогляд на 2018 рік.

Також для пільгового зубопротезування чорнобильців щомісячно виділяється від 773 до 2397 гривень.
Крім того, реабілітаційне відділення чорнобильців Полтавської обласної лікарні щомісячно надсилає путівки для наших чорнобильців. Кобелячан запрошують пройти реабілітацію за путівками на 9 та 20 серпня.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 серпня 2018, 10:48 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації