Вхід | Реєстрація

Руденківка залишилась без однієї артсведловини

Руденківка залишилась без однієї артсведловини

Тимчасово проблему вирішили, з’єднавши два водогони. Та повністю забезпечити потреби населення у питній воді не вдалося.

Минулого тижня в офіційну групу тижневика, у одній із соцмереж, надійшло повідомлення від користувача Марини Олійник із наступним текстом: «У селі Руденківка з кранів водопроводу біжить вода, яка горить! Змішалась питна вода з чимось схожим на нафту!»

Для того, аби з’ясувати, наскільки цей допис відповідає реальності, кореспонденти зв’язались із головою Руденківської об’єднаної територіальної громади Сергієм Головком.

Очільник сільради пояснив, що 20 липня на свердловині глибиною 115 метрів, яка обслуговує школу, сталася аварія. У зв’язку з її тривалим терміном експлуатації (побудована в 1980 році), прогнила металева обсадна колона. У водоносний шар потрапив глиняний розчин.

— Вода набула зеленуватого відтінку. Ми набрали її у відро, оглянули візуально та здали на перевірку. Згідно отриманих результатів, у складі води відсутній аміак та кишкова паличка. Та при цьому є деякі бактерії. Тому рекомендується вживати лише кип’ячену воду. У день аварії усе населення було повідомлене, що до проведення лабораторних досліджень, воду заборонено вживати, — сказав Сергій Головко.

Зі слів голови ОТГ, у день аварії вони дістали насос та спробували прокачати свердловину, але вода й далі мала забарвлення і специфічний запах. Та аж ніяк не нафтовий. Щоб забезпечити усіх руденківців питною водою, «шкільний» водогін з’єднали з «молодіжним». Для побутових потреб води вистачає. Для господарських — ні.

Єдиний вихід із ситуації — капітальний ремонт свердловини. Сільська рада підготувала листи до голови Полтавської облради Олександра Біленького та Департаменту ОДА з проханням включити їх на цей рік у програму «Питна вода Полтавщини».

— За попередніми підрахунками, якщо бурити свердловину заново, замінити металеві труби на пластикові і встановлювати новий насос, це обійдеться більш ніж у 500 000 гривень. Зайвих коштів у сільській раді немає. Наразі недовиконання дохідної частини бюджету становить 600 000. Сподіваємось на допомогу з області.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 серпня 2018, 17:41 | Нові Cанжари | Суспільство


1. Nasida / 5 серпня 2018, 11:10
то треба не економити, а будувати якісні очисні споруди
2. amir267 / 5 серпня 2018, 11:14
Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
3. Седой / 5 серпня 2018, 16:10
Какие же вы все-таки непоследовательные... А как же с полной декоммунизацией? Памятники посносили, а скважины нет. В рот же не должна полезть вода из совковой скважины! СУГС три раза плюс жовтоблакитные штаны!
4. Чудо Юдо / 6 серпня 2018, 00:40
3.Седой
« А как же с полной декоммунизацией? Памятники посносили, а скважины нет. »

Шановний, ну Ви ж херню морозите і самі прекрасно розумієте це. Ну от навіщо?
5. orakul / 6 серпня 2018, 11:41
4.Чудо Юдо
«Шановний, ну Ви ж херню морозите і самі прекрасно розумієте це»

Ну чому ж ерню? Він розсужда цілком логічно. Свідомі не повинні пити воду із совкової свердловини, бо це ганьба і зрада.
6. Седой / 7 серпня 2018, 09:41
В Линьяно Саббьядоро +35, никак не могу сморозить, разве только изжарить???? А последовательность - главное качество каждого свидомого - в смысле гордо скачущего в светлое европейское завтра. А в нем, уж точно, нет места артскважинам, на глубинниках которых стоит проклятый филаретовской сектой пятиугольный (это для тех, кто забыл) ЗНАК КАЧЕСТВА
7. Чудо Юдо / 7 серпня 2018, 13:23
А, ну вибачте, думав на адекватного натрапив
8. Седой / 8 серпня 2018, 00:22
Не натрапыв... соболезную. К слову о евроценнстях. На платнике от Венеции до Триеста 25 км ремонтов, грузовикам - только правый ряд. На всем участке в левом ряду только одна фура. Угадайте, чья? Раньше так ездили только хорваты, их уже "приручили". Укр скакал, невзирая на сигналы. Было стыдно, что мы одной крови
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації