Вхід | Реєстрація

Обов’язковий техогляд уведуть у 2020 році

Обов’язковий техогляд уведуть у 2020 році

Уже з 2020 року в Україні можуть повернути обов’язковий техогляд автомобілів. Зараз над відповідним законопроектом працюють у Верховній Раді. Про це повідомила глава Комітету ВР з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна. З її слів, уведення техогляду автомобілів — це одна з вимог Євросоюзу.
Наразі обов’язковий техогляд проходять транспортні засоби, що здійснюють комерційні перевезення. Однак уже на перших порах техогляд будуть зобов’язані проходити при реєстрації транспортних засобів, крім того, до цього зобов’яжуть усі автомобілі, які подорожують до країн Євросоюзу. Таким є вимога Угоди про асоціацію з ЄС.

Техогляд будуть проводити приватні компанії, що акредитовані в Національному агентстві з акредитації та володіють необхідною матеріально-технічною базою. Більше того, уведення нових правил проходження техогляду передбачає перевірку справності машини під пильним оком фотокамер. Уведення фотофіксації має знизити рівень хабарництва та ліквідувати схеми фіктивного проходження процедури. Фотодокази процесу перевірки машин будуть зберігатися протягом трьох років. У фотокадр повинен потрапити державний номер і VIN-код автомобіля. Фотографії долучаються до акта проходження техогляду.


Автор: Ігор Бабаєв


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 серпня 2018, 13:22 | Полтавщина | Суспільство
1. Beri Mor / 4 серпня 2018, 21:30
Щось Южаніна "губу розкатала" до 2020 року керувати.Хіба що з Качанівської колонії :))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації