Вхід | Реєстрація

Нехворощанські депутати перекрили дорогу

Нехворощанські депутати перекрили дорогу

Депутати Нехворощанської об’єднаної територіальної громади разом із жителями кількох сіл перекрили рух по автомобільній дорозі Нові Санжари — Нехвороща. Таким чином вони висловили своє обурення зволіканням із початком ремонту дорожнього покриття. Ще навесні представники обласної держадміністрації обіцяли, що роботи розпочнуться з 1 травня. Почався серпень.

Розповідає депутат Нехворощанської ОТГ від села Соколова Балка Іван Геращенко:

— Ще взимку в район приїжджали голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко зі своїм замом Андрієм Пісоцьким, наш нардеп Река із ними був. Дружно казали, що дорогу зроблять. Пісоцький заявив, що роботи почнуться з 1 травня. Я їм одразу сказав, що не вірю жодному їх слову. Пройшов час. Як і очікувалося, з 1 травня (та і з 1 червня) жодного шляхового робітника ми не побачили. На одній із сесій нашої ОТГ я запитав  голову Юрія Мовчана про ситуацію. Той сказав, що ремонт почнеться із кінця липня. Зараз — серпень. Скільки ж можна терпіти і чекати? Ми переговорили із колегами–депутатами та небайдужими людьми і вирішили нагадати про себе. У п’ятницю, 3 серпня, депутат від Нехворощі Віктор Дубович написав заяву, у якій повідомив про акцію протесту. Чи є в тому місці пішохідний перехід? А я не знаю. Там немає ні розмітки, ні знаку, ні обочини, ні самої дороги.

— Акція із перекриття автодороги розпочалася о 9–й годині ранку. За словами організаторів, вона буде безстроковою. Люди принесли палатки, у яких збираються жити. Говорять про те, що обмотають колючим дротом в’їзд на міст, аби жодна машина не змогла прорватися. Протестувальники пропускають автомобілі медиків, а також ті, у яких знаходяться діти та люди похилого віку.

 

У нас — повна декомунізація. Знищили все, що зробили комуністи

За словами організаторів, акіцію можуть припинити у випадку, коли до них приїде хтось із високопоставлених чиновників облдержадміністрації і назве чіткі строки початку робіт. Бажано, щоб ремонт розпочали протягом тижня. А відповіді присутньої на початку акції Ріти Верби, котра працює в Новосанжарській райдержадміністрації, протестувальників не задовольнили. Іван Геращенко прокоментував:

— Її діло — говорити. Вона ж нічого не вирішує. А балакунів ми вже слухали, набридло. У нас — повна декомунізація. Знищили все, що зробили комуністи.

У свою чергу, депутат Віктор Дубович додав:

— Я подібну акцію ще в 2015 році організовував. Привезли трішки асфальтного зрізу. І все. Потім у 2016-му Пісоцький знову щось обіцяв. Ніхто нічого не виконав. Я вам чесно скажу, що спочатку ми не планували надовго дорогу перекривати. Але коли побачили, що о 9‑й ранку до нас приїхали лише поліцейські та голова ОТГ, терпець у людей увірвався. У жодного пана не знайшлося часу, щоб приїхати поговорити із сотнею холопів. Я кажу, що це в Новосанжарському районі так закінчується декомунізація. Знищили все, що зробили комуністи, включно із дорогами.

У акції беруть участь одразу кілька депутатів Нехворощанської громади. А підтримати їх приїхали люди з кількох сіл району. Більше того, у перекритті дороги беруть участь і мешканці села Гупалівка, що знаходиться в сусідній Дніпропетровській області. Через їх населений пункт теж проходить злощасна автодорога.

За кілька годин, доки триває акція, конфліктів із учасниками дорожнього руху не було. Лише один водій поскаржився, що в нього в цистерні зіпсувалося молоко, яке він віз на переробне підприємство. Великовагових автомобілів на трасі практично немає. Певно, їх попередили про перекриття дороги і вони рухаються іншим маршрутом.

 

P.S. О 15:30 організатори акції повідомили, що до них приїхав начальник місцевого відділу поліції Андрій Полонський. Він розказав, що нібито до мітингувальників із Полтави виїхав якийсь чиновник.
Ігор Філоненко


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 серпня 2018, 15:45 | Нові Cанжари | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації