Вхід | Реєстрація

У Царичанці перебували святині

У Царичанці перебували святині

З 4 по 7 серпня віряни Царичанського району мали можливість прикластися до святинь: мощей святих Петра і Февронії, які вважаються покровителями сім’ї і сімейного благополуччя, та списку (копії) Почаївської ікони Божої Матері.

Святині прибули ще 29 липня до Кам’янсько–Царичанської єпархії. Мощі та ікона були урочисто представлені громадськості у Свято–Миколаївському кафедральному соборі міста Кам’янське. Далі святині побували в Магдалинівському храмі рівноапостольної Марії Магдалини.

Прикластися до святинь та попросити душевного й тілесного зцілення мали можливість віруючі храмів Царичанки, Китайгорода, Могилева. 5 липня у Свято–Покровському кафедральному соборі в Царичанці та 7 липня у Свято–Миколаївському храмі Могилева на честь святинь було відправлено святкову архієрейську службу за участю Високопреосвященнійшого Володимира, архієпископа Кам’янського і Царичанського, благочинного Царичанського округу протоієрея Сергія Пігарєва та багаточисленного священицтва.

Нагадаємо, що благовірні Петро і Февронія являються взірцем християнського подружжя і сімейного благополуччя, прикладом любові між чоловіком та дружиною. Своїми молитвами вони направляють небесне благословіння на тих, хто хоче одружитися. Святе подружжя прославилось благодіяннями і милосердям. Вони померли в один день і в один час.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації