Вхід | Реєстрація

Як правильно купатися?

Як правильно купатися?

У Дніпропетровській області під час купального сезону на воді загинуло 29 чоловік, серед них — 5 дітей.
Задля збереження життя та здоров’я людей на водних об’єктах рятувальники Царичанської служби порятунку проводять інформаційно–роз’яснювальну роботу серед громадян, які відпочивають біля водойм.
Днями співробітники служби, спільно з кореспондентами «ЕХО», провели профілактичний захід, де нагадали любителям купатися про правила безпечної поведінки на воді. Нами була охоплена територія від стадіону «Діброва», вздовж річки Оріль.

Інспектор рятувальної служби Сергій Шаповал, звертаючись до людей, закликав відпочиваючих дотримуватися елементарних правил безпеки, а саме: не купатися у незнайомих місцях та тих, які не визначені органами виконавчої влади, уникати води із швидкою течією, не заходити у воду напідпитку, не плавати наодинці, особливо, коли не впевнені у своїх силах. Окреме слово про дітей. Батьки мають пильно слідкувати за своїми дітьми, не допускати купання без супроводу дорослих. Підлітки часто нехтують безпекою. Тож треба заборонити їм стрибати у воду з берега, гірки чи дерева. Статистика свідчить про часті трагічні випадки саме через пірнання у воду таким чином. Дітям, літнім людям, тим, хто має серцево–судинні хвороби, слід неспішно входити у воду, обережно пробуючи дно ногою.

По закінченню бесіди, фахівці служби ще раз акцентували увагу людей, що запорукою життя та запобігання нещасних випадків на воді є дотримання правил безпеки. Відпочиваючим були вручені листівки, аби останні змогли більш детально ознайомитися із правилами.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 серпня 2018, 13:35 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації