Вхід | Реєстрація

«Мистецькі жнива 2018»: Полтавщина вразила киян та гостів столиці своїми талантами

«Мистецькі жнива 2018»: Полтавщина вразила киян та гостів столиці своїми талантами

15 липня у Києві в Українському домі, відбувся Концерт-презентація майстрів сцени “Мистецькі жнива – 2018”. Свої таланти показали киянам та гостям столиці творчі колективи Полтавської, Сумської та Чернігівської областей.

Полтавщина, як завжди, була неперевершеною. Репертуар концертної програми багатий. Знані колективи, такі як “Чураївна”, вокальний гурт “Тоніка”, народний аматорський колектив “Діброва” та багато інших зробили у концертному залі справжнє свято. 

“Сьогодні Полтавська область представляє найкращі творчі колективи. Але ми даруємо глядачам не тільки пісні, а і таланти наших народних майстрів. Тут представлені вироби гончарів Полтавщини, вишиванки, неповторні гобелени. Також Полтавська область має унікальний туристичний потенціал. Опішне – столиця гончарства, Гадяч – гетьманське місто. Оспівані Миколою Гоголем Миргород, Диканька, Сорочені. Все це – неповторні барви Полтавського краю”, – сказала директор Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА Валентина Вождаєнко. 

Те, що вразило публіку – поряд зі знаними колективами і відомими полтавськими виконавцями такими, як заслужена артистка України Тетяна Садохіна, директором Полтавського обласного Центру народної творчості на культурно-освітньої роботи Полтавської облради Дмитром Соколовим, свої таланти показували і юні артисти. 

“Забутне ми будуємо сьогодні. Наші діти – це Україна завтра. Ми могли залучити до концерту лише професіоналів, артистів зі званнями. Але поряд зі знаними мистецтво глядачам дарували діти. Їхня відвертість, їхня щедрість на емоції, бажання показати себе скорили залу і підпокорили глядачів за, що вони віддячили юним талантам бурхливими оплесками”, – наголосив режисер концерту, народний артист України Герман Юрченко.

Майстри Полтавського осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України представили свої вироби: полтавські вишиванки, вироби з бісеру, кераміку, решетилівські гобелени, ювелірні вироби. 

“Наша виставка – це високий здобуток тому, що не кожного запросять в столицю. Мені приємно, що я маю можливість побувати серед майстрів високого класу з інших областей, показати свої можливості, здобутки, обмінятися досвідом і чогось навчитись у інших”, – сказала народна майстриня Тамара Пелипенко.

Полтавщина вразила своїм різнобарв’ям, талантами, щирістю. 

“Дуже гарні сьогодні були колективи. Мене дуже сподобались дитячі виступи, виступ ансамблю “Діброва”.Ці жіночки несуть ту старовинну пісню і співають її так, що не зможуть навіть професіонали з вищою музичною освітою.Полтавщина – це унікальність, – наголосила глядач, заслужена артистка України Руслана Лоцман. 


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації