Вхід | Реєстрація

У Хоролі мобільна альтанка допомагає поєднувати новітні технології і екологію

У Хоролі мобільна альтанка допомагає поєднувати новітні технології і екологію

Ознайомчий тренінг щодо роботи з матеріалами мультимедійного посібника «Крок за кроком» відбувся 16 серпня 2018 року в Хоролі. Організаторами навчання виступила Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» та Хорольська центральна районна бібліотека. Провели навчання для працівників освіти, керівників ОСББ та бібліотекарів під дахом мобільної бібліотечної альтанки.

Ідея створення мобільної бібліотечної альтанки виникла під час навчання для місцевих активістів  з розробки проектів соціальної дії, яке проходило за програмою «Активні громадяни». В рамках цієї програми проект отримав підтримку. Сама альтанка обладнана ліхтарями на сонячних батареях. Тож,  завдяки проекту бібліотека має можливість краще інформувати громаду району про свої послуги і заходи, а, найголовніше, популяризувати читання як для дітей так і для дорослих. Команда бібліотечної альтанки працювала протягом літа під час різноманітних заходів, а цього дня на тренінг запросила працівників освіти, активістів організацій громадянського суспільства та представників влади, - всіх, хто буде ефективно поширювати інноваційні методи освіти для сталого розвитку в місцевій громаді.

Учасники ознайомились з програмою Британської Ради «Активні громадяни», розглянули основні принципи роботи з мультимедійним посібником  "Крок за кроком" та працювали у міні – групах над темами посібника. 

Мультимедійний посібник для України розроблений задля підвищення громадської обізнаності зі сталим способом життя, екологічними правами громадян та змінами, які люди можуть робити у своєму щоденному житті для того, щоб сприяти більш сталому розвитку українського суспільства. Його основними цільовими групами є члени організацій громадянського суспільства, хоча у ньому також подається цінна інформація для освітян, студентів та  сімей. Матеріали посібника "Крок за кроком" включають: віртуальний тур по різним місцям, які люди зазвичай відвідують протягом щоденної діяльності; серію з 48 інформаційних листків, які можуть використовуватися у освітній та груповій діяльності; енциклопедію з інформацією про 292 види, які є звичними для Центральної Європи та України зокрема;  оновлену версію мультимедійного освітнього посібника "Зелений пакет", у якому наведена інформація по 22 темам, що стосуються захисту довкілля та сталого розвитку (Цей продукт є покращеною версією "Зеленого пакету", який розроблявся Регіональним екологічним центром для Центральної та Східної Європи (РЕЦ) та Організацією з безпеки і співробітництва в Європі в Україні (ОБСЄ в Україні) у 2011 році й до сьогодні широко використовується в освітніх закладах Ураїни).

На завершення заходу, організатори  надали примірники посібника  у вигляді  флеш – накопичувачів для подальшого використання в просвітницькій діяльності.Захід відбувся в рамках проекту «Мобільна бібліотечна альтанка» за підтримки програми Британської Ради в Україні «Активні громадяни».

 


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 серпня 2018, 09:33 | Хорол | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації