Вхід | Реєстрація

Із 1 вересня породіллі отримуватимуть «пакунок малюка»

Із 1 вересня породіллі отримуватимуть «пакунок малюка»

Одноразову допомогу вартістю до 5 тисяч гривень вручатимуть жінкам при виписці з пологового будинку.
17 липня, відповідно до доручення Прем’єр-міністра України та на виконання постанови Кабінету міністрів, був прийнятий наказ №1025 «Деякі питання надання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» при народженні дитини». Соціальний проект «Пакунок малюка» покликаний «допомогти українським родинам забезпечити новонароджених найнеобхіднішими і високоякісними речами».

Минулого тижня Міністерство соціальної політики визначило деталізований перелік дитячих товарів, загальною вартістю до 5 тисяч гривень, для комплектування одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка» при народженні дитини.

Крім одягу та інших важливих для немовляти речей, пакунок міститиме інформаційні матеріали, що допоможуть батькам у питаннях найкращого догляду за дитиною.

«Пакунок малюка є безповоротною адресною соціальною допомогою і видаватиметься по одному на кожну дитину, а отримати його зможуть мати, батько, родичі або патронатний вихователь новонародженої дитини», — зазначається у повідомленні прес-служби відомства. Із 1 вересня цього року українські сім’ї при народженні дитини отримають набір із 25 речей для новонароджених. До набору входитимуть: підгузки (не менше 94 штук в упаковці), вологі серветки (не менше 56 штук в упаковці), ситцеві пелюшки (80 x95 сантиметрів), фланелева, муслінова, а також багаторазова вологостійка пелюшки (60 х80), дві шапочки, боді з коротким рукавом та боді з довгим рукавом, штани-повзунки, «чоловічки» з довгим рукавом та штанцями, шкарпетки.

Також «пакунок малюка» включає: термометр для води; термометр для тіла електронний, з гумовим наконечником; ножиці манікюрні дитячі; прокладки для лактації (не менше 60 штук), ковдра тепла/демісезонна та плед-ковдра; матрац для колиски; рушник махровий для купання з кутком; іграшка-брязкальце; крем та рідке мило-шампунь дитяче.

Увесь комплект буде упакований в коробку-колиску з міцного картону, розмір 43х70х27 сантиметрів. Такий пакунок надаватиметься кожній родині при виписці з пологового будинку.

Головний лікар Кобеляцької ЦРЛ Володимир Казирод повідомив, що наразі лікарня не отримуватиме такі пакунки. Це пов’язано з тим, що з 10 серпня пологове відділення призупинило свою роботу. Тому «пакунок малюка» кобеляцьким породіллям вручатимуть у тих лікарнях, де вони будуть народжувати. З приводу випадків ургентних акушерських станів, то головний лікар сподівається, що їх не буде. Та все ж, у разі екстрених випадків, Володимир Казирод припустив, що кобеляцька лікарня отримувати відповідні пакунки в Департаменті соціального захисту населення.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 серпня 2018, 09:12 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації