Вхід | Реєстрація

Ранні зернові зібрані

Ранні зернові зібрані

На Дніпропетровщині аграрії зібрали 2,2 мільйона тонн озимих, пшениці — 1,5 мільйона тонн.

У минулому році Царичанщина увійшла в п’ятірку районів, у яких був найбільший урожай зернових. Цього року ситуація інша. У області лідирує Новомосковщина. Далі йдуть Нікопольський, Синельниківський, Криничанський і Солонянський райони.

Завершилася жнивна кампанія і на Приоріллі. Збір зернових пройшов організовано і в оптимальні строки. Як повідомив відділ агропромислового розвитку райдержадміністрації, станом на 15 серпня агропромисловими господарствами зібрано 15140,84 гектар ранніх зернових культур, валовий збір яких складає 49,5 тисяч тонн при середній урожайності 32,7 центнерів з гектара. З площі 8539,9 гектара намолочено 29,3 тисячі тонн озимої пшениці при середній урожайності 34,3 центнера з гектара. Озимого жита з площі 369,64 гектара намолочено 1056,9 тонни при середній урожайності 28,6 центнерів з гектара. З площі 703 гектара намолочено 1827 тонн озимого ячменю при середній урожайності 26 центнерів з гектара. З площі 220 гектарів намолочено 440 тонн ярої пшениці при середній урожайності 20 центнерів з гектара. З площі 4999 гектарів намолочено 16,2 тисячі тонн ярого ячменю, середня урожайність якого складає 32,5 центнера з гектара, намолочено 120 тонн вівса з площі 60 гектарів, урожайність — 20 центнерів з гектара.

Найвищі показники ранніх зернових культур —  у господарствах ДП «Націонал плюс» (керівник Карен Галстян), ТОВ АФ «Колос» (керівники Петро Горбатюк, Микола Хорольський), ПП «Оріон Агрос» (керівник Феодосій Шандиба), СФГ «Нове» (керівник Олександр Середа), ТОВ «АФ «Світанок» (керівник Артур Шеремет) та інші агроформування району.

Будемо з хлібом. Мине зовсім мало часу до того, як аграрії розпочнуть жнива пізніх зернових та соняшнику.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 серпня 2018, 15:36 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації