Вхід | Реєстрація

2 роки умовно присудили чоловіку, який «нашахраював» 360 тисяч гривень

2 роки умовно присудили чоловіку, який «нашахраював» 360 тисяч гривень

Установлено, що 33-річний мешканець Полтави, як фізична особа-підприємець, укладав із громадянами договори поставки металопластикових вікон. При цьому, як з'ясувалось, у "підприємця" не було ані офісу, ані складу чи інших приміщень, які необхідні для здійснення подібного виду підприємницької діяльності. Крім того, чоловік не мав діючих договорів поставки металопластикових конструкцій із заводами-виробниками.

Зловмиснику вдалось ошукати 63 громадян, яким завдано збитків на загальну суму більше 360 тисяч гривень.

Прокуратурою доведено вину "підприємця" у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно) та за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 190 (закінчений замах на шахрайство, вчинене повторно) КК України.

За вироком суду зловмиснику призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки.

Прокуратурою готується апеляційна скарга на м’якість призначеного покарання.


Автор: Прес-служба прокуратури Полтавської області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 серпня 2018, 13:15 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації