Вхід | Реєстрація

«Отримати новий спортивний об’єкт у себе в регіоні за півціни – це хороша можливість»

«Отримати новий спортивний об’єкт у себе в регіоні за півціни – це хороша можливість»

Олег Пругло: «Отримати новий спортивний об’єкт у себе в регіоні за півціни – це хороша можливість. На жаль, не всі нею користуються».

Про стан розбудови спортивної інфраструктури на Полтавщині розповів на вчорашній апаратній нараді начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Буцький.

– З метою виконання заходів, передбачених Стратегією розвитку Полтавської області до 2020 року, щодо розбудови спортивної інфраструктури, створення умов для занять фізичною культурою і спортом в області діє Програма розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2020 роки. Відповідно до неї, в поточному році виділено 14 мільйонів 400 тисяч гривень на будівництво 20 майданчиків зі штучним покриттям для міні-футболу. На створення 44 модульних спортивних, так званих антивандальних, майданчиків спрямовано 8 мільйонів гривень. Надано субвенцію на підтримку стадіону «Ворскла», зокрема на реконструкцію освітлення, – 2 мільйони гривень. Розпочаті проектні роботи по спорткомплексу «Колос», що в Решетилівці. Полтавський обласний дитячий оздоровчий центр «Маяк» у Головачі Полтавського району матиме потужну інфраструктуру – басейн, спортзал, відкритий спортзал, вуличні спортивні майданчики, – поінформував Олександр Буцький. – Працюємо і з Державним бюджетом. Цьогоріч, наприклад, виділено вісім мільйонів гривень на побудову спорткомплексів у Демидівці Решетилівського району й Ромодані Миргородського району.

За словами Олександра Буцького, є питання по будівництву міні-футбольних майданчиків зі штучним покриттям, зокрема щодо проектування з підготовки основ.

– Якщо наше Управління проводить тендер на закупівлю штучного покриття, то відповідне співфінансування від органів місцевого самоврядування полягає в якісній підготовці основи. Сюди теж входять паркан й освітлення. На початку серпня за участі представників депутатського корпусу обласної ради, нашого Управління, спеціалістів Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства ОДА проводилися об’їзди територій, де планується встановлення відповідних об’єктів. Результати невтішні. Із 20 основних і п’яти резервних майданчиків, співфінансування яких затверджено рішенням сесії обласної ради, готових лише чотири. Задовільний стан робіт – ще на п’ятьох. На інших об’єктах роботи тільки розпочаті чи є проблеми з проектно-кошторисною документацією, чи не в повному обсязі передбачено виділення коштів на відповідні роботи, чи неякісно закладена основа. Три суб’єкти взагалі відмовилися від програми, – додав Олександр Буцький. Звернув увагу на шляхи вирішення ситуації: – Комісія на початку вересня знову перевірить стан готовності об’єктів. За підсумками буде складено акти перевірки, які потім розгляне профільна комісія з молодіжної політики, спорту та туризму. Мінятимемо об’єкти на вже готові. Так, у школі №5 міста Полтави є готова основа, а також у ПТУ №23 в обласному центрі, в Кобеляках і Пришибі Кременчуцького району. Таким чином замінимо суб’єкти, які не встигли провести відповідні роботи, на перелічені вище.

Олександр Буцький зауважив, що надалі питання будівництва основ має врегульовуватися централізовано. Суб’єкт, який бажає отримати майданчик за співфінансуванням, надає субвенцію на облаштування основи. Департамент будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства ОДА у відповідні терміни визначає організацію, яка займатиметься відповідними роботами з підготовки основ.

– Підтримую пропозицію щодо введення штрафних санкцій для суб’єктів, які не виконали умови зі співфінансування. Крім того, пропоную звернутися до органів місцевого самоврядування з ініціативою, щоб вони виходили на конкурс чи комісію уже з готовою основою. Якщо остання не готова, то район, село чи місто взагалі не потрапляє на конкурс, – додав голова обласної ради Олександр Біленький.

– Система співфінансування демократична, але погано працює. На жаль, представники на місцях безвідповідально ставляться до таких проектів. Отримати новий об’єкт у себе в регіоні за півціни – це хороша можливість. На жаль, не всі нею користуються, – зазначив заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло. – Потрібно відповідально ставитися до своєї роботи й виконувати її. Якщо заплановано в регіоні побудувати певний об’єкт, то це необхідно зробити, а не затягувати чи тим паче відмовлятися. Можливо, інші райони скористалися б можливістю.


Автор: Прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 серпня 2018, 14:00 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації