Вхід | Реєстрація

Ціна на фанеру – від чого вона залежить

Ціна на фанеру – від чого вона залежить

Ціна на такий деревно-плитний матеріал, як фанера справді може суттєво коливатись і тому є багато пояснень. Але, для початку, давайте нагадаємо що ж таке фанера і чому цей матеріал є таким популярним в багатьох галузях.

Фанера – шаруватий матеріал з деревини, що виготовляється за технологією склеювання шарів деревного шпону різними видами клеїв – карбамідними, фенолформальдегідними тощо. Від чого фанера набуває вологостійкості або ж підвищеної вологостійкості, як ще говорять – водостійкості. Формуються подальші властивості фанери і якщо її ламінують, тобто вкривають зовнішню сторону листів спеціальною захисною плівкою. Відповідно потреб різних галузей господарства, винайдено багато марок фанери, але основні з них такі:

  • Фанера ФК вологостійка;
  • Фанера ФСФ підвищеної вологостійкості;
  • Фанера ФСФ ламінована підвищеної вологостійкості.

Технологічні процеси виготовлення усіх перелічених марок фанери відрізняються, мають різні комплектуючі складові, можуть бути виготовлені з різних порід дерева, від чого, власне і залежить подальша ціна на фанеру До того ж потрібно врахувати і подальшу систему дистриб`юції. Переважно усі виробники самостійно не займаються продажем фанери, а реалізують свою продукцію через дилерів і чим довший ланцюжок посередників, тим вища ціна. Тому і важливо купувати фанеру, так би мовити, «з перших рук», або, як ще говорять, «на пряму», тобто від перших постачальників, з першого сегменту торгівельного ланцюжка. До того ж, все залежить і від того в яких об`ємах закуповувати фанеру. Якщо Ви плануєте гуртову закупівлю, то ціна 1 м3 буде суттєво відрізнятися від тієї ціни, яка називається роздрібною. Тому важливо все порахувати та сформувати бюджет будівництва, або ж будь якого іншого проекту враховуючи всі подальші витрати, щоб не довелося закуповувати ще і ще.

Є у ламінованої фанери ФСФ дуже важлива особливість, яка допомагає економити кошти. Таку фанеру можна використовувати багато разів. У будівельній галузі є такий технологічний процес, як формування опалубки; роботи, які проводяться в цей час називаються опалуб очними. Під час цих робіт у спеціально підготовлені для цього опалубочні системи з ламінованої фанери та інших комплектуючих заливаються бетонна суміш. Після вистигання бетонної маси, листи ламінованої фанери очищують від залишків бетонної суміші та переносять на нову ділянку будівництва, дуже часто поверхом вище. І так до самого верху будівлі. Саме головне, що ламінована фанера, в особливості березова, такого постачальника як «СВЕЗА» дозволяє вести будівельні роботи у будь яку пору року, за будь якої погоди та під відкритим небом. Особливі умови, яких слід дотримуватись під час робити з таким будівельним плитним матеріалом як ламінована фанера https://www.tlok.com.ua/uk/produktsiya/fanera/fanera-fl-laminovana

Це, передусім, необхідність обробки усіх різів торців плитного матеріалу та місць, які містять отвори і де плануються кріплення спеціальною водно-дисперсійною акриловою фарбою для уникнення потрапляння вологи у середні шари матеріалу, під плівку та пошкодження його зсередини. Крім того, важливо не порушувати умови зберігання матеріалу, тому що від усіх цих умов залежить подальша кількість разів або, як ще називають, циклів заливки бетону.

Отже, ми спробували описати далеко не усі, але дуже важливі аспекти формування ціни на фанеру, тож, завітавши до нашого сайту www.tlok.com.ua Ви зможете знайти відповідь на це, та багато інших запитань стосовно такого деревно-плитного матеріалу, як фанера.


Автор: Ігор Бабаєв
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 серпня 2018, 15:50 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації