Вхід | Реєстрація

Ленін спокійно лежить

Ленін спокійно лежить

За проханнями мешканців Царичанського району ми надаємо інформацію щодо місцезнаходження демонтованого пам’ятника Володимиру Леніну.

Нагадаємо, що 23 лютого 2015 року, у зв’язку з процесом декомунізації, у Царичанці активісти демонтували пам’ятну споруду вождя пролетаріату, яка височіла перед адміністративною будівлею селища. Тоді це була бурхлива подія в районі: радісна для патріотів, налаштованих прогресивно, трагічна — для старшого покоління, вихованого на комуністичних ідеалах, а для дітей і молоді — незрозуміла.

Інформацію нам надав директор комунгоспу Олександр Дубовик. Царичанська селищна рада уклала договір із цим підприємством про зберігання постаменту на території комунгоспу. Олександр Дубовик розповідає:

— Пам’ятник у нас перебуває на господарчому подвір’ї. Але знаходиться на балансі громади. Кам’яну споруду ми лише зберігаємо.

Зі слів очільника Царичанської громади Геннадія Сумського, Володимира Ілліча Леніна, точніше, його кам’яну копію, використають, коли виникне в цьому необхідність. Чіткого варіанту використання пам’ятника на сьогодні немає. Діятимуть у подальшому згідно ситуації.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 вересня 2018, 09:16 | Царичанка | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації