Вхід | Реєстрація

Ветеранам Півночі присвячується

Ветеранам Півночі присвячується
Серед перших були гадячани.
25 років тому Міністерство нафтової промисловості СРСР виділило для роботи на півночі Тюменської області Хантимансійський округ Югра для будівництва нафтових свердловин на Красноленінському зводі м. Негань, Полтавського УБР та Полтавського ТУ п/о «Укрнафта». Працювали тут 3200 чоловік, з них 750 з Гадяцького району.
За чверть століття пробурено та здано в експлуатацію більше 8000 нафтових свердловин, побудовано тисяч кілометрів промислових доріг і кущових майданчиків, протягнуто тисячі кілометрів нафтопроводів. Полтавські нафтовики активно трудилися на будівництві селища Талінський. Власними силами збудовано вахтове селище Полтавське, яке охопило площу у 33 га.
Хотілося б згадати ветеранів Півночі Я. В. Солодкого, І. Д. Штогрина, В. О. Стогнія, Г. Й. Стогній, В. І. Сербину, І. В. Сербіна, А. Г. Калініченко, В. П. Ярмака, Я. С. Андрущакевича, І. І. Хейло, П. П. Пономаренка, В. В. Устименка, А. А. Писаренка, В. П. Жепка та багатьох інших, які прославили наш славний Гадяч у важких кліматичних умовах.
Честь і слава вам, шановні ветерани Півночі.


На фото: 1985 рік. Бригада вишкомонтажників по монтажу і обв’язці бурових насосів, бригадир Микола Кулик (перший справа). Кущ № 308 – Талінка, Західний Сибір

Автор: І. П. Бараховський, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 лютого 2010, 17:12 | Гадяч | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації