Вхід | Реєстрація

Бутенківська сільрада запустить власний рейс

Бутенківська сільрада запустить власний рейс

Посадовці припускають, що автобус міг би обслуговувати жителів ОТГ та кілька разів на тиждень ходити в Кобеляки.

3 вересня Бутенківській школі вручили новий автобус, який поповнив автопарк навчального закладу. Тепер підвіз дітей до опорного навчального закладу здійснюватимуть чотири автобуси.

Як розповів заступник сільського голови Ігор Федь, транспортний засіб придбали на умовах співфінансування з державою 70/30. Бутенківська громада доплатила 600 000 гривень.

Завдяки тому, що сільрада допомогла оновити автобусний парк школи, депутати районної ради передали на баланс ОТГ старий ПАЗ, яким раніше підвозили дітей.

На сесійному зібранні 29 серпня безоплатну передачу шкільного автобуса зі спільної власності територіальних громад Кобеляцького району в комунальну власність Бутенківської сільської ради підтримали 20 депутатів. Наступного дня відбулась сесія Бутенківської сільради, де сільські обранці прийняли автобус у власність громади.

— Автобус ПАЗ експлуатувався з 2004 року, — говорить Ігор Федь. — У 2017‑му його капітально відремонтували. Зараз транспортний засіб перебуває на ходу. Автобус не відповідає новим вимогам для перевезення школярів, оскільки в ньому відсутні сигналізація, обмеження швидкості й інше необхідне обладнання. Працівники виконавчого комітету вивчають питання, щоб внести зміни в статут комунального підприємства «Бутенківське» і затвердити регулярні та нерегулярні перевезення цим автобусом. Можливо, нам вдасться взяти на нього ліцензійну карту і поставити ПАЗ на маршрут. Автобус міг би кілька разів на тиждень об’їжджати села, що входять до складу громади, і відвозити пасажирів у Кобеляки. Наприклад, це були б вівторок, четвер та неділя. У будні наші мешканці відвідували держустанови, а у вихідний робили покупки на ринку.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 вересня 2018, 10:31 | Кобеляки | Суспільство
1. sashasamokhina / 8 вересня 2018, 19:55
Ось, будь ласка, мистецтво заголовку! "Бутенківська сільрада запустить власний рейс",думаєш - о, оце прогрес, суцільна перемога. Потім у тексті - "Можливо, нам вдасться взяти на нього ліцензійну карту і поставити ПАЗ на маршрут", - виходить, все це вилами по воді писано, не так просто взяти ліцензію на перевезення. Класичне журналістське маніпулювання
2. Slavko / 8 вересня 2018, 21:03
1.sashasamokhina
«Класичне журналістське маніпулювання»

Підтримую! Так само. Як нормальна людина не можу звикнути до гучних заголовків «ехо» і недолугого «лікування» наболілих проблем громадян під заголовками
3. Sedoy / 9 вересня 2018, 19:37
Похоже, на этом ПАзике я ездил в школу аж в 1972 году :))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації