Вхід | Реєстрація

СБУ викрило схему викрадання глини на суму 240 мільйонів гривень

СБУ викрило схему викрадання глини на суму 240 мільйонів гривень

На Полтавщині СБУ блокувала незаконну розробку надр на території держпідприємства на сотні мільйонів гривень

Співробітники Управління Служби безпеки України, у рамах комплексу заходів із захисту земельного фонду країни, блокували на Полтавщині незаконний видобуток корисних копалин на території держпідприємства, що призводило до виснаження земельних ресурсів.

Оперативники спецслужби встановили, що директор непрацюючого державного сільгосппідприємства уклав фіктивний договір з комерсантами нібито на виконання робіт із розчищення земельної ділянки загальною площею майже шість гектарів. Співробітники СБ України встановили, що насправді ділки незаконно, без отримання спеціальних дозволів, зняли родючий шар гранту та видобували на території держпідприємства суглинок. Надалі  корисні копалини нелегально реалізувалися компаніям, які спеціалізувались на будівництві та реконструкції автошляхів.

За висновком профільних експертів через дії зловмисників державі завдано збитків на суму понад двісті сорок мільйонів гривень.

За матеріалами СБ України Нацполіцією розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 та ст. 1 ст. 240 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх учасників оборудки та відшкодування державі завданих зловмисниками збитків.


Автор: Прес-група УСБУ в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 вересня 2018, 14:53 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації