Вхід | Реєстрація

Про бюджет та пожежі

Про бюджет та пожежі

На господарчій нараді, яка відбулася в райдержадміністрації у понеділок, обговорювали виконання бюджету району та пожежний стан на його території.

Доповісти присутнім про виконання бюджету району та районного бюджету за 8 місяців цього року і про здійснення заходів стосовно успішного завершення бюджетного року запросили Наталію Пугач, начальника фінансового управління райдержадміністрації.

Наталія Олексіївна доповіла, що власні доходи місцевих бюджетів району без ОТГ становлять 2 465 800 гривень (120,5 відсотка), районного бюджету — 1 068 400 гривень (118 відсотків). Якщо говорити за власні доходи загального фонду бюджету району разом з усіма об’єднаними територіальними громадами, то сума становить 48 478 200 гривень (107 відсотків до плану). Видатки загального фонду бюджету району виконано на 91 274 500 гривень, спеціального фонду — 656 000 гривень.

Також фінансист ознайомила присутніх із розподілом коштів субвенцій, які надійшли з обласного бюджету. Для учасників бойових дій, які брали участь в АТО, на розроблення проектів землеустрою пішло 32 000 гривень. Завдяки цьому було реалізовано право на безкоштовну приватизацію земельних ділянок 32 атовцям. На надання матеріальної допомоги громадянам, що опинилися в складних матеріальних умовах, було освоєно 157 300 гривень; на придбання матеріалів для ремонту Цибульківської та Молодіжнянської шкіл — 15 000 гривень. Крім того, на 89 700 гривень було використано кошти субвенції з обласного бюджету разом із співфінансуванням з районного бюджету та бюджету Цибульківської сільської ради на забезпечення програми «Нова українська школа».  Протягом вересня—жовтня планується закупити комп’ютерне обладнання для початкових класів на суму 39 982 гривень.

Разом з тим, на постійному контролі — питання забезпеченості коштами на оплату праці та розрахунки за енергоносії і комунальні послуги (бюджетні установи). На 1 вересня незабезпеченість у коштах на оплату праці складає 801 100 гривень, на оплату комунальних послуг та енергоносіїв до кінця року — 25 300 гривень.

З початку року на території Царичанського району виникло 75 пожеж (із них 18 — у вересні): 33 випадки — в екосистемах, 35 — у житловому секторі. У Ляшківській ОТГ зафіксовано 4 випадки займання в екосистемах. У Могилівській громаді 6 пожеж — у домоволодіннях. У найбільшій за територією Царичанській ОТГ сталося 11 пожеж в екосистемах, 20 — у житловому секторі і 1 — на об’єкті. У Китайгородській громаді 5 пожеж — у житловому секторі, 3 — на природі; у Цибульківській сільраді 2 події — на природі, 3 — у домоволодіннях; Новопідкрязька сільська рада: 1 випадок — в екосистемі. Про це на нараді розповів головний інспектор Царичанського РС ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області Сергій Шаповал.

Інспектор озвучив основні причини виникнення пожеж у районі. Це: коротке замикання електромереж, дитячі пустощі з вогнем, несправність пічного опалення, необережне поводження з вогнем невстановленими особами та необережність під час паління. Інформуючи про це, Сергій Шаповал зазначив, що досить часто рятувальники стикаються з тим, що при гасінні вогню на об’єктах відсутня вода. Пожежникам доводиться їхати за 3–5 кілометрів до найближчої водойми, щоб набрати воду. А це гальмує процес.

Інспектор рятувальної служби зауважив про відповідальність за вчинення пожеж. Це являється адміністративним порушенням. Тим, хто здійснює випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно–болотною та іншою природною рослинністю загрожує штраф: громадянам — від 10 до 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, посадовим особам — від 30 до 70 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно–заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 40 неоподаткованих мінімумів, посадових осіб — від 70 до 100 (стаття 77–1 КУПаП). Стаття 245 (ККУ) «Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу» гласить про штраф від 300 до 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від 2 до 5 років, або позбавлення волі на той же строк. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

На запитання деяких із присутніх, хто має право штрафувати порушників чи притягувати до відповідальності за законом, інспектор Шаповал відповів: — Наша служба не має права штрафувати, ми лише складаємо акти про пожежі і ведемо постійну роз’яснювальну роботу щодо недопущення виникнення пожеж і дотримання правил пожежної безпеки. Роздаємо листівки, пояснюємо, проводимо бесіди, уроки, заходи та інше. Право наказати за законом мають правоохоронні органи, котрим ми передаємо усі складені акти порушень. Далі все залежить від законних дій поліцейських. Сергій Віталійович звернувся до присутніх керівників підрозділів із проханням допомагати вогнеборцям проводити бесіди щодо недопущення випадків пожеж, розповсюджувати попереджувальні листівки.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 вересня 2018, 17:38 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації