Вхід | Реєстрація

Свиней не вилучають, їх просто ріжуть

Свиней не вилучають, їх просто ріжуть

Після того, як у Кобеляцькому районі, на території Кунівської сільради, зареєстрували випадок захворювання на африканську чуму свиней, люди почали позбавлятися від цих тварин.

На редакційному сайті «ЕХО» кілька днів тому було розміщене повідомлення про те, що в закритому закладі на території Кунівської сільської ради був зафіксований випадок захворювання свині на небезпечну невиліковну хворобу. Протягом двох днів усе свинопоголів’я в закладі знищили.

До редакції почали телефонувати люди і запитувати про подальший розвиток подій. Найбільше їх цікавило питання вилучення свиней із домашніх господарств. Дзвонили навіть із Біликів, що розташовані за вісім кілометрів від Кунівки.

Кунівський сільський голова Віктор Варава, коментуючи подію, пояснив, що зараз в селах проводять подвірний обхід із метою встановити кількість свиней та місця їх утримання. Про якісь подальші кроки влади посадовець розповісти не зміг, пославшись на недостатній об’єм інформації.

Заступник голови Кобеляцької РДА Володимир Катишков теж не говорив про обов’язкове вилучення свиней із домогосподарств. Сказав лише, що якщо нових випадків захворювання тварин не виявлять, то під загрозою залишатимуться лише Кунівка і Ліщинівка.

Між тим, у самій Кунівці люди говорять, що потихеньку починають вирізати своїх свиней. Тут потрібно зазначити, що при термічній обробці при температурі вище 60 градусів м’ясо хворої тварини не несе загрози здоров’ю людей. Дехто говорить, що не впускає у свої двори жодного контролера чи перевіряючого.

Резюме. У Кобеляцькому районі відтепер не залишилось жодного підприємства, де утримують свиней. Усі живі тварини зосереджені в домашніх господарствах. Але і від них люди масово позбавляються. Через кілька років українці вживатимуть свинину лише із спеціалізованих великих підприємств.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 вересня 2018, 11:05 | Кобеляки | Надзвичайне
1. orakul / 20 вересня 2018, 12:02
"Через кілька років українці вживатимуть свинину лише із спеціалізованих великих підприємств."

Хутчій у вищиванки і кричати СУГС!
"Патріота наторочив
Їм права безмежні,
То вони і досі корчать
З себе незалежних."
(Б.Олійник)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації