Вхід | Реєстрація

До Дня міста, у Полтавському музеї авіації та космонавтики відкрили виставку

До Дня міста, у Полтавському музеї авіації та космонавтики відкрили виставку

Для відзначення ролі видатних українців та громадян міста, які передали до музею особисті речі та колекції, які на сьогодні є унікальними експонатами, у Полтавському музеї авіації та космонавтики відкрили виставку «Погляд у минуле. Гортаємо сторінки історії музею». Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Ідея всесвітньовідомого вченого-українця, академіка в галузі ракетобудування Валентина Глушка стала поштовхом для формування  експозиції музею. Саме академіком були надані перші експонати – натуральна модель першого штучного супутника Землі ПС-1 1957 року та ілюмінатор космічного корабля.

Як зазначила завідувач науково – дослідним сектором Полтавського музею авіації та космонавтики Марина Окара, офіційне відкриття експозиції Полтавського музею авіації та космонавтики відбулося на День міста Полтави – 23 вересня 2001 року за участі представників полтавської обласної та міської влади.

«Виставку ми присвятили нашим землякам, полтавцям, які протягом тривалого періоду, а це відстань у 30 років, коли формувався музей, надавали нам експонати, які ми зараз можемо переглянути. Ми презентуємо більше 100 експонатів. На виставці представлені ті речі, які нам надходили протягом цього солідного відрізку часу. Презентуємо речі, документи, нагороди, які належали військовим льотчикам та льотчикам цивільної авіації. Серед усіх цих речей є унікальні, яким 30-40 років. Виставку ми присвятили до круглого ювілею музею – 30 років. Сам музей був відкритий 2001 року на День міста 23 вересня. Серед учасників заходу виставку відвідали учні 10 класу школи №13, курсанти військового коледжу та безпосередні учасники нашого заходу», – розповідає Марина Окара.

«Цей музей є дійсно унікальним. У музейному фонді ми зібрали настільки унікальні речі, що історики, дослідники ракетно-космічної техніки з усього світу звертаються до нас з проханням вивчити, дослідити і зробити наукові публікації», – говорить завідуюча науково-дослідним сектором науково-освітньої роботи Ірина Пістоленко.


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 вересня 2018, 11:48 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації