Вхід | Реєстрація

Увечері — диван, а зранку — гроші

Увечері — диван, а зранку — гроші

За таким принципом необхідно проводити будь-які покупки. Особливо, якщо замовник придбаває товар через Інтернет. На жаль, мешканка Новосанжарського району вирішила спершу перерахувати аванс, а в результаті не дочекалась обіцяної їй м’якої меблі.

Читачі, котрим відомий роман Ільфа і Петрова «Дванадцять стільців», пам’ятають діалог між досвідченим аферистом Остапом Бендером і монтером Мечниковим, коли вони домовлялись про продаж стільців. Монтер пояснює, що плату за меблі він має отримати наперед: вранці — гроші, увечері — стільці або ввечері — гроші, а вранці — стільці. І хоча Бендер обводив навколо пальця багатьох людей, обхитрити Мечникова йому не вдалося. У результаті, аферист заплатив Монтеру, а вже потім отримав меблі.

Слідами Остапа Бендера пішли чимало пройдисвітів, які намагаються різними способами видурити гроші в довірливих громадян. Одним вони розповідають про родичів, котрі потрапили в біду, іншим пропонують вигідні кредити, а третіх прохають внести передоплату за придбаний товар. Потім усі безслідно зникають.
11 вересня до поліцейських звернулась мешканка Писарівки. Жінка вирішила придбати м’які меблі в Інтернеті. На онлайн-платформі OLX господиня вибрала диван. Вона зв’язалась із продавцем на ім’я Віталій, який попросив внести за товар передоплату. Жінка перерахувала через термінал 4000 гривень. У подальшому номер товаротранспортної накладної покупець не отримала, товар до адресата теж не дійшов. Зрозумівши, що не дочекається дивана, жителька Писарівки повідомила про факт шахрайства в поліцію.

 

Замки і решітки не стають на заваді в злочинців

За минулий тиждень до чергової частини Новосанжарського відділення поліції надійшло 127 заяв та повідомлень. Із них 21 стосується кримінальних правопорушень.

У понеділок, 10 вересня, до поліцейських звернулись працівники дитячого садка «Сонечко», що працює в Нових Санжарах. Вони розповіли, що протягом літнього періоду невідомі особи зірвали навісний замок і проникли до підвального приміщення. Звідти зловмисники викрали електронасос. Загальна сума завданих збитків становить 4646 гривень.

Наступного дня подібне повідомлення надійшло від мешканки обласного центру. Зі слів жінки, у період з 28 серпня до 11 вересня злодії зірвали в її дачному будинку замок і викрали звідти металевий посуд та електричний масляний конвектор вартістю 1300 гривень. Заявниці завдано збитків на 1500 гривень.

У вівторок, 11 вересня, крадіжку у своїй квартирі виявив житель Нових Санжар. Протягом трьох днів, доки чоловік був відсутній, невідома особа пошкодила замок і проникла в приміщення. Із собою злочинець прихопив ноутбук «Леново» та 2 швейні машинки радянського виробництва. Сума завданих збитків — 10 000 гривень.

12 вересня пограбування сталося в селі Козуби. Як розповів приватний підприємець, який здійснює торгівлю у місцевому магазині «Крамничка», злодій пошкодив решітку вікна, проник у будівлю і викрав виручку в розмірі 3000 гривень.

 

Непрофесійний «банкір»

Минулої середи про крадіжку працівникам Новосанжарського відділення поліції повідомив житель Лелюхівки. Зі слів чоловіка, з його будинку невідома особа викрала банківську картку для виплат і зняла звідти 1300 гривень.

Правоохоронці в ході проведення розшукових заходів встановили, що крадіжку карти скоїв 40‑річний мешканець одного із сіл району, який і зняв гроші з неї.

 

З двору викрали мопед

У неділю поліцейських викликав мешканець селища. Як пояснив чоловік, 15 вересня, о 16:00, він залишив на власному подвір’ї скутер «Хонда Діо». Наступного дня об 11:00 новосанжарець виявив, що моторолер зник.


Автор: За матеріалами Новосанжарського відділення поліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 вересня 2018, 15:05 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації