Вхід | Реєстрація

Хто перевищить швидкість, той заплатить штраф

Хто перевищить швидкість, той заплатить штраф

З 27 вересня в Україні зростають штрафи за порушення Правил дорожнього руху. За деякі з них недобросовісний водій заплатить у 20 разів більше.

За перевищення допустимої швидкості руху більш ніж на 50 кілометрів за годину водія змусять оплатити штраф до 3400 гривень (раніше — 510 гривень). Якщо безвідповідальний водій залишить місце ДТП, йому доведеться сплатити від 255 до 3400 гривень. Також за це можуть додатково позбавити прав на півроку.

За керування транспортом узагалі без прав, або не відповідної категорії, штраф може сягнути 10 200 гривень (раніше — 510 гривень). Якщо водій повторно сяде за кермо, не маючи права керувати таким транспортним засобом, то йому доведеться сплатити вчетверо більше — 40 800.

Водії, які позбавлені права керувати транспортом, але все ж сіли за кермо, будуть змушені сплатити 20 400 гривень. За повторне правопорушення штраф зросте удвічі.

Нововведення торкнулись і неправильного паркування авто. З 27 вересня спеціальні інспектори матимуть право складати протоколи порушень без водія. Також їм буде дозволено евакуювати авто, припарковані в недозволеному місці (на перехрестях, велодоріжках, на місцях для людей з інвалідністю, у зонах руху громадського транспорту і пішохідного руху). Свої дії поліцейські повинні зафіксувати на відео або сфотографувати місце порушення. Штраф за неправильне паркування складе від 255 до 1700 гривень.

Машину можуть евакуювати, якщо вона стоїть ближче, ніж 30 метрів від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів, ближче 10 метрів від позначеного місця виконання дорожніх робіт і в зоні їх виконання, ближче 10 метрів від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду.

 

Увімкніть ближнє світло фар

Задля безпеки на дорозі з наступного місяця водії автомобілів мають їздити з увімкненим ближнім світлом фар.

Ця вимога пункту 9.8 Правил дорожнього руху діє з 1 жовтня по 1 травня. Вона є обов’язковою для виконання і покликана підвищити безпеку дорожнього руху на затемнених ділянках дороги як у світлу, так і в темну пору доби.

Такі заходи пов’язані зі скороченням світлового дня та погодними умовами. У зв’язку з цим, виникає необхідність у підвищенні видимості автомобіля для пішоходів та інших учасників руху.

Згідно частини 2 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за «Порушення водіями транспортних засобів правил користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку, використання цих приладів та їх переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів» передбачено штраф у розмірі 425 гривень.


Автор: За матеріалами інтернет-видань


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 вересня 2018, 09:20 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації