Вхід | Реєстрація

Якщо у пологовому не видали пакунок малюка

Якщо у пологовому не видали пакунок малюка

Представник Управління соціального захисту населення розповів механізм отримання породіллями одноразової натуральної допомоги від держави.

Наприкінці серпня Міністерство соціальної політики визначило деталізований перелік дитячих товарів, загальною вартістю до 5000 гривень, для комплектування одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка», який жінки отримуватимуть при народженні дитини. Такий пакунок складається з одягу, засобів особистої гігієни й інших важливих для немовляти речей.

Минулого тижня на офіційному сайті Мінсоцполітики з’явилось повідомлення, що в разі, якщо на день виписки новонародженої дитини з пологовому будинку «Пакунок малюка» матері не видали, їй необхідно звернутися у місцевий структурний підрозділ з питань соціального захисту населення і написати заяву. На її підставі підрозділ має доставити бейбі-бокс за місцем проживання протягом 17 робочих днів. Заяву можна подати безпосередньо в пологовому будинку. У такому випадку пологовий має передати її на розгляд відповідному органу.

За якою процедурою «Пакунок малюка» отримують кобеляцькі породіллі, розповів Олександр Боровик, начальник відділу грошових виплат і компенсацій Управління соціального захисту населення.

Олександр Боровик пояснив, що, згідно законодавства, одноразова натуральна допомога «Пакунок малюка» надається з 1 вересня, але не пізніше, ніж через 30 календарних днів з дня народження дитини. Для забезпечення видачі бейбі-бокса в пологових відділеннях організований прийом заяв у кожної жінки, яка народила дитину і виписується з лікарні. Перелік дитячих товарів для комплектування «Пакунку малюка» затверджений наказом Мінсоцполітики №1025 від 17 липня.

— Оскільки в Кобеляцькій центральній районній лікарні тимчасово призупинена робота пологового відділення, то заяви породіллі пишуть за місцем народження дитини, — говорить представник Управління соцзахисту. — Їх перенаправляють у обласний Департамент. Потім наші працівники забирають бейбі-бокси в Полтаві та доставляють їх у Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, що знаходиться на першому поверсі Будинку культури. Працівники центру зв’язуються з батьками дітей і видають їм бейбі-бокси.

Також начальник відділу грошових виплат і компенсацій додав, що «Пакунок малюка» — це одноразова безповоротна адресна соціальна допомога сім’ям, у яких народилась дитина, а в разі відсутності рідні — патронатним вихователям новонародженого. Після отримання бейбі-боксу розмір допомоги при народженні дитини не змінюється. Вартість «Пакунку малюка» не враховується під час обчислення сукупного доходу сім’ї для всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 вересня 2018, 10:36 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації