Вхід | Реєстрація

Танцювальний «Дивосвіт»

Танцювальний «Дивосвіт»
Постійні глядачі святкових концертів у Нових Санжарах впізнають їх легко. Оригінальна хореографія, яскраві сценічні костюми та незмінне бажання завоювати серця публіки. На сцені — хореографічний ансамбль центру культури та дозвілля «Дивосвіт».
А почалося все у листопаді 2003-го року. Саме тоді начальник відділу культури Валентина Давиденко запросила до Нових Санжар хореографа Світлану Янко. До цього Світлана Володимирівна двадцять років займалася у Полтаві народними танцями. Пропозицію попрацювати з дітьми прийняла з ентузіазмом, але трішки сумнівалась — чи справиться.
— Перший рік було дуже важко, — пригадує Світлана Янко. — Ми набрали в групу діток 5-6 класів, але виходило в нас, чесно кажучи, не дуже. Виручала постійна підтримка Валентини Давиденко, її впевненість у доброму кінцевому результаті.
І справді, з часом справи пішли краще. Начальник відділу культури знайшла спонсорів, для танцювального колективу придбали нові чудові костюми. Значною мірою фінансово допомагали і батьки дітей, які займалися танцями у «Дивосвіті». До речі, спочатку танцювальний колектив називався «Пролісок», маленька група — «Краплинки». Потім керівники колективу придумали єдину назву для всього ансамблю. Так з’явився «Диво­світ».
Сьогодні танцями у колективі займається 33 дитини, розділених на три вікові групи — меншу, середню та старшу. Найменшеньким учасникам — від 5 до 8 років, яких по старій пам’яті так і називають «Краплинками». Займаються діти двічі на тиждень по півтори години кожна група.
— Ми намагаємося не лише навчити дітей танцювати, а й виховати у них любов до українських традицій, — розповідає хореограф колективу Світлана Янко. — Робимо це за допомогою введення в заняття народних танців, виступів у національних костюмах.
І вибором костюмів, і підбором музики, і постановкою хореографії займається сама Світлана Володимирівна. Результати її роботи учасники «Дивосвіту» демонструють на районних, обласних і, навіть, Всеукраїнських конкурсах. Участь у такого роду заходах допомагає діткам набратися досвіду, а керівнику — запозичити щось нове у своїх колег.
Слідом за участю, як правило, приходять і нагороди. Цієї весни колектив став дипломантом восьмого відкритого фестивалю хореографічних колективів у місті Дніпропетровськ, зайнявши друге місце. «Дивосвіт» отримав там не лише нагороду, але й перше значне визнання. Крім цього, і «Дивосвіт», і маленькі «Краплинки», як його складова, були неодноразовими дипломантами конкурсу «Кришталевий черевичок» на Національному Сорочинському ярмарку, учасниками та призерами різноманітних обласних оглядів.
— Я гадаю, що за п’ять років ми непогано попрацювали і дуже багато зробили, — говорить Світлана Янко. — Зараз ми вже маємо певний авторитет, на нас дивляться, до нас ідуть — і це дуже приємно.
Зупинятися на досягнутому колектив не збирається. Наприклад, незабаром «Дивосвіт» планує взяти участь у Всеукраїнському конкурсі «Зорепад», який пройде 24-25 жовтня у місті Києві. Керівники ансамблю сподіваються, що окрім відділу культури, їм допоможуть коштами на поїздку спонсори, небайдужі до мистецтва і талановитих новосанжарських дітей.

Автор: Володимир Паршевлюк, кореспондент газети «ЕХО» в Новосанжарському районі, тел. 8(099)956-02-08.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації