Вхід | Реєстрація

Недолік? Родзинка!

Кажуть: цінують за достоїнства, а люблять за недоліки. Чому закохані не помічають негативних рис в об’єктах обожнювання і що робити, коли «рожеві окуляри» все-таки впали, дізнавалися кореспонденти.

У коханих немає недоліків
Як часто ми буваємо незадоволені собою, власною зовнішністю, поведінкою, здібностями. Можна знайти тисячу причин для самокритики і жодного разу не замислитися над тим, що варто лише змінити ставлення до своїх недоліків, як вони одразу трансформуються в особливості, які притягують людей замість того, щоб відштовхувати. І неприємна родимка на щоці стає сексапільною мушкою, гаркавість – французьким прононсом, і навіть черево – еротичним животиком.
— Коли ми закохуємося, то не помічаємо недоліків, – пояснює практичний психолог Вікторія Харченко. – Ми все бачимо з позитивного боку і самі намагає­мося краще виглядати, говорити тощо. Згодом, коли ця закоханість помалу згасає, а це рано чи пізно трапляється, «рожеві окуляри» падають і ми починаємо тверезо оцінювати об’єкт своєї пристрасті. І тоді беремося відокремлювати: це, з моєї точки зору – позитивне, а це  – негативне. Ось так і виникають претензії.
Це не обов’язково призведе до негативних наслідків у стосунках. Вікторія каже, для того, щоб у подальшому будувати їх правильно, варто обрати шлях спілкування. Щось не подобається – висловлюй думку. Варто казати: «Мені це не подобається, мене це ображає, принижує». Не тикати: ти – такий або така-сяка, а висловити партнерові своє ставлення. Якщо це не подіє, то ми можемо або прийняти все, як воно є, або… гуд-бай, май лав, гуд-бай.

Це так зворушливо
Взагалі, недолік до недоліку не приходиться. Іноді люди милуються таким, що, здавалося б, мало поставити крапку у стосунках. Інтернетом блукає крик жіночої душі, який називається «Смішні звички ваших чоловіків». Ну, там панянки й запалюють! Згадали й про дриґання ногами уві сні, й про звичку псувати повітря у зручний та незручний час, і про постійні провали у пам’яті, коли мова йде про дні народження або закривання тюбиків із зубною пастою, і ще про безліч смішних і навіть непристойних речей. Але важливий стиль викладення цих претензій – усі слова сповнені коханням. Більше того, майже після кожного звинувачення пані сама ж свого коханого виправдовує й ще додає: «Але ж я так його люблю!».

Повний захват від забитого цвяха
Чоловіки також знаходять чимало зворушливого у нелогічній поведінці представниць слабкої статі. І хоча вони далеко не такі відверті, як жінки, все ж здатні поділитися своїми переживаннями. Як з’ясувалося, милуються чоловіки, спостерігаючи, як жінка виконує «чоловічу», на їх гендерно нетолерантний погляд, роботу: забиває цвяхи, паркується на стоянці. Дехто милується, спостерігаючи за бізнес-леді на кухні, а інші взагалі тішаться з того, як подруга вже другу годину «виходить з ванної кімнати через 5 хвилин».
— Якщо одну людину тішать недоліки іншої, це у будь-якому разі позитивний погляд на дану особливість. І це добре, бо краще бачити позитив, аніж негатив. Взагалі ж, будь-яка подія, будь-яка особливість, яку одні вважають недоліком, а інші – ні, сама по собі нейтральна. Просто хтось до неї ставиться позитивно, інший – негативно. Звісно, існують недоліки, які заважають жити, порушують міжособистісні стосунки. І тоді треба вживати заходів, щоб позбутися цих рис. А якщо та особ­ливість, яка вважається недоліком, жити не заважає, треба змінити своє ставлення до неї і вона стане родзинкою, – підсумовує психолог.

Що Вас захоплює у жінках?
Микола Литвиненко, головний лікар шпиталю інвалідів війни:
— Я в захопленні від жінок, вони  – унікальні створіння! Жінка вже сьогодні добре знає те, чого захоче чоловік завт­ра. Особлива життєва мудрість надана жінкам природою, тому чоловіки готові пробачати жіночі примхи. На світі немає представниць слабкої статі, які не вміють і не бажають капризувати, це їхня маленька слабкість.

Ігор Березенський, керуючий АК «Промислово-фінансовий банк»:
— Жінки непередбачувані як у поведінці, так і в своїй логіці. Коли жінка не бажає з тобою погоджуватися, бо має свій погляд на ситуацію чи стан речей, у цьому й полягає чарівність стосунків. Чоловікові доводиться приборкувати цей норов, він має або змінити погляд жінки, або піддатися її примхам. І перше, й друге дарує задоволення.

Юрій Гриценко, депутат міської ради, голова громадської організації «Рідне місто»:
— У жінках мене захоплює їхнє вміння знаходити неочевидне пояснення очевидній ситуації. Якщо жінка спізнилася, потрапила в якусь халепу чи з нею трапилося прикре непорозуміння, вона завжди знайде виправдання своїм діям, винуватим стане будь-хто, але не вона. З жіночою логікою я ніколи не сперечаюсь, це просто не має сенсу.

Юрій Сливка, головний ветеринар Кременчука:
— Жінка завжди має рацію, сперечатися з нею безперспективно. Жіночу логіку чоловікам не збагнути, нам доводиться лише визнавати, що у всіх жінок чудовий характер. Наприклад, жінка за кермом часто стає об’єктом жартів, але суть в тому, що чоловікам просто не збагнути жіночої логіки: чоловік керує автомобілем за правилами, а жінка просто їде туди, куди їй треба.

Сергій Шкуратов, начальник Кременчуцького військового гарнізону:
— Жінки мені подобаються такими, якими вони є, з усіма їх недоліками та примхами. Більше того, саме ці якості й приваблюють у жінках, роблять їх чарівними. Якби жінки були невибагливі, світ був би одноманітним і нецікавим. Чоловік за своєю природою – захисник, воїн, ті слабкості, що не дозволені йому, жінку лише прикрашають.

Автор: Олена УСКОВА, Інна НІКОЛАЄНКО, Лариса ГОРИСЛАВЕЦЬ, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 березня 2010, 14:45 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації